A magyar kert szentsége

Címkék: program kert biatorbágy

2012.08.29. 23:26

A címünkben szereplő szép kifejezés egy előadás címe. Éppen akkor érkezett a Bicskei Szóhoz a meghívó, amikor bicskei kertek rendszeres fosztogatására hívjuk fel olvasóink és a városvezetés figyelmét. A mindenki számára nyilvános előadás Biatorbágyon hallható majd a 24. óra című sorozatban. Tisztelettel ajánljuk minden kertszerető bicskei olvasónk és persze, a nagy múltú bicskei civil szervezet, a Kővágó Antal Kertbarát Kör tagjai szíves figyelmébe.

Kedves Hölgyem és Uram!

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját, barátait a
24. ÓRA
Előadássorozat és beszélgetés
válságról és túlélésről, Biatorbágy és a régió önfenntartásáról félévindító előadására és az azt követő kötetlen beszélgetésre.

Őszi előadásaink a kert és az egészség témáját járják körül, a 24. óra előző félévben megismert szempontjai szerint:
Milyen kockázatai vannak változó világunknak ránk nézve? Hogyan védekezhetünk a káros hatásokkal, következményekkel szemben? Hogyan készüljünk fel egyénileg és családi szinten a megváltozott körülményekre? Hogyan biztosíthatjuk egészséges élelmiszerünket? Hogyan őrizhetjük meg, illetve állíthatjuk helyre egészségünket? Neves előadóink segítségével keressük a válaszokat.

Nyitóelőadás:
Szeptember 4. kedd 19:00
Biatorbágyi Faluház (Baross Gábor u. 1)
MOLNÁR V. JÓZSEF
A magyar kert szentsége

Molnár V. József magyarság- és néplélekrajz-kutató, neve ismerősen cseng a néprajz, a szerves műveltség iránt érdeklődők körében. Egy tisztelője szerint Jóska bácsi üzenete a keret, a forma - az üzenet Istentől jön. Őszi sorozatunk nyitóelőadása spirituális nézőpontból közelíti meg a kert, egészség témakörét.

„Ismerünk mi mindenféle kertet, angol kertet meg francia kertet, de azt már elfelejtettük, hogy milyen a magyar kert. A magyarokon kívül csak a japánoknak van szakrális kertje.” „Olyan ház nem volt a régiségben, amelynek ne lett volna virágoskertje. És ennek az volt a szerepe, hogy az ember téltől télig fel tudjon öltözni a Napnak a kedvébe. Tudniillik a fény első testesülése a virág, a virágon keresztül szól a legközvetlenebbül hozzánk a Teremtő. Mi ezt úgy mondtuk, hogy a virágoskert a Napnak, Jézus Krisztusnak a földi kedve. Amikor gyerekkoromban pankaszi öreganyámmal a szentmisére indultunk, akkor mindig szólt nekünk: „Szaguljatok bele a virágoskertbe, öltöztessétek fel a lelketeket Jézussal.””

Következő előadás:
2012. szeptember 13., 19.00:
Bemutatkozik a biatorbágyi termelői piac
Termékbemutatóval, kóstolóval!

Szervező: Pro Hungaricum Egyesület, Biatorbágy
Legyél Te is városi kertész! Jelentkezés, érdeklődés: bia24ora@gmail.com

  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása