A Művelődési Központban tegnap megtartott közmeghallgatás alkalmával jelentette be Tessely Zoltán polgármester a város helyzetén jelentősen könnyítő tényeket.

 

A magyar állam 600 millió forintot fizet ki Bicske adósságából, ami azt jelenti, hogy az állam tartozásunk 40 százalékáért jót áll, azt átvállalja. Mindez az október végén bejelentett kormányzati intézkedés része, ami az ötezernél nagyobb lakosságú településekre vonatkozik.   

Ötszázmilliós szabadon felhasználható összeg érkezik az államtól, amit Bicske likviditási problémák áthidalására és pályázati önrészeként használhat fel.

A PPP-konstrukciókat kevéssé preferáló állam 1 milliárd forintot fizet ki a Bicskei Tanuszodáért Bicske helyett. Ezt az összeget részleteiben 12 évig saját vagyonunkból kellett volna fizetni a beruházónak, a különben kiváló létesítményért. Januárban Bicske városa igényelni fogja a Bicskei Tanuszoda tulajdonjogát az államtól és megkapja. 

Másrészt bemutatták egy tervezett pályázat részleteit, ami a Nagyállomás és környéknek fejlesztését célozza 2016-ra - a remélt 3, 8 milliárdból.

A belváros rehabilitációja szintén pályázati cél: a két központi fekvésű templom, a mozi és a városháza újulhat meg. 

Az elhangzottak alapján a Batthyány Kázmér 100 ezer forintos támogatásával - Nagy Károly csillagász által  megépített  Csillagvizsgáló is értékéhez méltó körülmények közé kerülhet pályázati pénzből. Valószínűsíthető, hogy a mauzóleum épületét Pollach Mihály tervezte - olyan mint a Nemzeti Múzeum kicsinyített mása - , de a csillagda tervezőjéről nincs adat.  

Izing      

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hello Toncsi!
Mi van az uszoda dolgozóival?
Helló. Szerintem az önkormányzat lesz a munkáltatójuk, ha esetleg megbízzák az eddigi szakcéget az üzemeltetéssel, akkor ennek lesznek alkalmazottai a tanuszoda dolgozói. De megkérdezem tőlük levélben.
Hát!a remény hal meg utóljára!Igy reménykedünk,hogy a Nagy Károly utcára is sor kerül!
Választási fogás-ennyi.
Hűha! Akkor jut végre az "alja önkormányzati dolgozónak" is végre újra étkezési utalványra? Jaj,itt nem a nyaralós akármire gondolok,meg minden flanc. Csak arra a nyomorult pár ezres utalványra amit ételre lehet a boltban beváltani!!!!!!
Jó lenne,ha ennek a pénznek nem vernének a seggére,hanem jó és szükséges dolgokra költenék.A Nagy Károly utca és a Nagy Károly tér sorházak előtti utak rendbe tételére is jó lenne ,ha ebből a pénzből telne..Egész Bicskén rémséges állapotokban vannak a járdák is,azokat is rendbe kéne hozatnia a polgármester úrnak!
süti beállítások módosítása