A 8123-as számú út 27-es km szelvényében 2013. március 14-én reggel a havazás miatt öt kamion is elakadt. A műszaki mentés idejére a rendőrök az utat teljes szélességében lezárták a zámolyi körforgótól egészen a 8119-es számú útig. Kerülni Csákvár felé lehet.

Ezen kívül Fejér megyében az erős havazás ellenére a reggeli órákban mindössze egy anyagi káros közlekedési balesetet jeleztek a rendőrség ügyeletére. Ez a 8-as számú főúton történt Csór és Székesfehérvár között.

A megyében egyelőre az összes út járható. Ugyanakkor minden gépjárművel közlekedő figyelmét felhívjuk arra, hogy kellő óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek a megváltozott útviszonyok miatt. Tartsák szem előtt a látni és látszani elvet, és tartsák be a követési távolságot! Vezessenek óvatosan!

Amennyiben elakadnak útközben, vagy baleset éri Önöket, kérjük, hogy jelezzék a 107-es vagy a 112-es segélyhívók bármelyikén, a rendőrök segítségükre lesznek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Veszély Előrejelző Központjától kapott tájékoztatás szerint 2013. március 15-én 12 óráig 10-20 mm csapadék várható.
Az esőt havazás váltja fel (a megye NY-i részén már most, K-i részén a délelőtt folyamán). A megmaradó hóréteg 10-15 mm lehet. Pénteken délután a csapadék megszűnik, kisebb hózáporok kialakulására lehet számítani.

A szél ma délutántól fokozódik. A megye Ny-i részén 90-100 km/h, míg a K-i részén 80-90km/h széllökések lesznek Az erős szél komolyabb hóátfúvásokat is képezhet.
Pénteken a déli óráktól a szél mérséklődik (60 km/h).Szombaton és vasárnap csapadék csak elszórtan várható, viszont hajnalonként nagyon hideg, helyenként -5,-8 fok is lehet.
Hétfőn megkezdődik a dél felől érkező meleg levegő beáramlása, és lassú felmelegedés indul.
Addig viszont téli időjárási körülmények lesznek.


Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása