Régi szent lászlós diákoktól hallottam arról, hogy tornaterem épül a Szent Margit Általános Iskola Szent László tagiskolájának udvarán. Ballagtam minap az Öregtószegen és az Ügyvédi Munkaközösség elől  láttam az épülő monumentumot.    

Az egykori szent lászlós fiatalok - családomban is van kettő, egyikük a legelső első osztály tagja volt az alapítás évében, 1996-ban - Vásárhelyi János igazgató és a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon jóvoltából a "Gyeri" tornatermébe járhattak testnevelés órára. Ez éppen nem volt könnyű, mert minden évszakban jönni-menni, vonulni kellett a szerencsés esetben dupla-tesikről.

Ennek vége.   

Szeptembertől régi tanvágy teljesül a fenntartó Székesfehérvári egyházmegye jóvoltából: örvendetes, de a Szent László Általános Iskolának saját, külön bejáratú, nem messze fekvő, nem kölcsönkapott és teljesen új  tornaterme lesz, a törvényben előírt mindennapi testnevelés órák érdekében...

A gyerekek arról is beszéltek nekem, hogy a tornaterem és öltözői fölött négy terem lesz: egy reálszaktanterem és három ami valószínűsíthetően szakköri célú szakkuckók lesznek? Még nem tudom. 

Azt hallom, hogy teljes mértékben a Székesfehérvári egyházmegye, a Székesfehérvári Püspökség építette meg a tornatermet.

Különben az udvar (sz)építése és fejlesztése még azokban a már történelminek mondható időkben elkezdődött, amikor jómagam még ebben az általános iskolai szülői közösségben is érintett voltam.

Ha jól sejtem, az idei tanévnyitón a fenntartó egyházmegye és az iskola felszenteli majd az új monumentumot. Addigra tehát az építkezésen jelentősen igénybe vett udvart is rendezik iskolásainknak.

Nagy munkában vannak.        

 

Izing Antal      

            

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása