Hajrá Csenge!

Címkék: sport úszás iskola uszoda

2013.05.16. 22:21

Juhász Csenge (1999) úszóversenyzőként ötödikes korában jutott el először a megyei diákolimpiára, ahol negyedik helyezést ért el. A következő időszakban Csengében kialakult az igény, hogy ő többet szeretne edzeni - így elkezdett mindennap lejárni úszni. Mi uszodába járók bizony mindannyian örömmel és elismerő pillantásokkal tekintünk például a hármas hosszra, ahol éppen Csenge zúz.  

Csenge uszodában (1).jpg

Kiskorában Csengének sok kruppos rohama volt. Amikor oviba került, szinte azonnal beíratták úszni, hogy ez a betegség elmúljon illetve ne súlyosbodjon. A krupp ritkább lett és gyorsabb lefolyású. Az úszás megerősítette immunrendszerét.

Csenge az utolsó csoportja volt Zsámbékon a sokak által ismert Laci bácsinak - aki egy év alatt meg is tanította meg  a kislánynak az úszás alapjait. 

Az azt követő években mindig ott folytatták, ahol éppen volt rá alkalom vagy ahova éppen ment az óvoda illetve az iskola.

Így aztán Csenike úszott Tatabányán, Biatorbágyon majd ismét Tatabányán.

- Amikor végre megnyitott Bicskén az uszoda, az első úszóoktatóra lecsapva beírattuk Csengét - mondja az anyuka, Gyuricza Zsuzsanna. - Vakán Gyula úszóedzőhöz került, Gyula bácsinál a következő két évben mindhárom úszásnemet teljesen megtanulta. Ebben a csapatban kapott kedvet az első versenyekhez itt alakult ki az úszás iránti szenvedélye, szorgalma illetve kitartása - teszi hozzá a szülő. 

Ötödikesként ment el először a megyei diákolimpiára ahol negyedik helyezést ért el. A következő időszakban Csengében kialakult az igény, hogy ő többet szeretne edzeni így elkezdett mindennap lejárni az uszodába - ekkor már Agyagási Ákos vezetésével. 

Akaraterejének köszönhetően hatodikban és hetedikben is a megyei diákolimpián aranyérmeket szerzett és ennek köszönhetően mindkét évben az országos döntőkben indulhatott Bicskét képviselve.

A helyi illetve kistérségi versenyeket a saját korosztályában továbbra is megnyerte.

A 2010/2011-es tanévben megkapta a képviselő-testülettől a JÓ TANULÓ, JÓ SPORTOLÓ díjat és a 2012/2013 tanévben a szorgalmát elismerve a képviselő-testület döntése értemében mindennap térítésmentesen használhatja az uszodát.

Így hetedik év végén Csenge a vízilabdás csapat és edzőjük, Ábrahám István meghívására csatlakozott az ő edzéseikhez, így itt folytatja a mindennapi munkáját.

A kitartó sportolói munka mellett az iskolában is kiválóan teljesít.

Hosszabb távú terveiben szerepel a Balaton átúszása illetve a hosszútávúszás gyakorlása majd a gimnáziumi évek alatt.

- Ezúton szeretnénk mindenkinek megköszönni a segítséget amit nyújtottak Csengének az elmúlt években kiemelve Vakán Gyula, Agyagási Ákos, Ábrahám István, Barbura István, Nagy György, Bicske Képviselőtestület, Sebőné Bagdi Ágnes, Lanzendorferné Kósa Katalin, Jakab Zoltán nevét - mondta el a Bicskei Szónak Gyuricza Zsuzsanna, Csenge édesanyja.  

Csenge példaértékű kitartása és akaratereje sok kis gyermeknek minta lehet most és a jövőben is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása