A rekeszek cipelése buktatta le a bicskei rendőrök előtt az éjszakai tolvajt.
A Bicskei Rendőrkapitányságra 2013. június 26-án hajnalban arról érkezett bejelentés, hogy Bicske, Bocskai közben található élelmiszerüzlet külső raktárába ismeretlen személy betört. A bolt üzletvezetője elmondta, hogy az épület emeleti biztonsági tűzjelző ablaka be van nyomva, illetve a bádogtetőn sáros lábnyomok látszanak. A raktárból a tettes három darab rekeszt és hat üveg pezsgőt vitt el, összesen 8 000 Ft-os kárt okozva.

A reggeli eligazítás alkalmával a közterületi állományt a parancsnokok tájékoztatták az éjszaka történt betörésről. Ezért tűnt fel délben az egyik járőrpárnak Bicske, Kossuth utcában három fiatal, akik rekeszeket cipeltek. Amikor igazoltatták őket, és kérdőre vonták a rekeszekkel kapcsolatban, azt felelték, hogy azokat a Galagonyás dűlőből hozták el, ahol az utcán találták, a nádas mellett. Amikor a 22 és a 20 éves bicskei fiatalembereket illetve a velük lévő 13 éves szintén bicskei fiút előállították az egyenruhások a rendőrkapitányságra, az elszámoltatás során kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetője a trió legfiatalabb tagja.
Ő volt az, aki éjszaka behatolt a raktárba, és onnan ellopta a rekeszeket, meg a pezsgőket, amiket elrejtett az egyik közeli iskola udvarán. Oda mentek vissza délben a barátaival, és hozták el onnan azokat. Egy pezsgőt közösen megittak, míg a többit értékesíteni akarták az egyik nagyáruházban. A két idősebb fiú a betörésről semmit nem tudott.

A bicskei nyomozók a 13 éves fiút törvényes képviselője jelenlétében tanúként hallgatták ki, tekintettel arra, hogy gyermekkora miatt nem büntethető.
A nyomozók az öt üveg pezsgőt a rejtekhelyen megtalálták, azokat le is foglalták, ugyanúgy, mint a fiúknál lévő rekeszeket is. Ezeket a bolt visszakapta, így a lopási kár egy pezsgő híján, megtérült - írja az FMRFK közleménye.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása