Létrejött a "Bicskei adományozók és adományra várók" civil, közösségi csoportja az Fb-n. Örömmel ad hírt róla a Bicskei Szó, ami működésének legfontosabb fejezetének tekinti a több tucatnyi segítséget kérő, kijáró írást. (Lásd például négygyermekes család otthonszerzésében való közreműködés.) 

"A csoport azért jött létre, hogy segíthessünk egymásnak!" - írja ars poeticájában Vincze Viktória. "Bátran írjon mindenki a csoportba ha bajba jutott és szüksége van valamire, vagy ha bármi fölöslegessé vált háztartásában és szívesen felajánlaná egy rászorulónak! Segítsük egymást!"

(Magyar, 56-ról szóló filmjelenetekben - Őze Lajos alakítása szerint hajdan polgári, tanácsi lakásban éppen döbbenten olvas egy kézzel írt levelet a konyha lámpája alá tartva és erőst dohányzik, persze, mezítlábast szív -, közben hallom a háttérből szólni a Szabad Európa Rádiót (SZER), amint hallgatói közleményeket olvasnak órákig, ki-kit keres éppen, ki mit tud a konkrét személyről, ki hova érkezett meg, Éva jól van-e, Éva jól van, ki kinek mit üzen, kinek mire van szüksége. Olykor átsuhan rajtam ez az ódonná tett közvetett emlék pl. most, bicskei esetünkben is, amikor a Facebook ugyan teljesen teljesen másban, de segíteni akaró fórumait látom. Kicsit egyszerűbb dolgunk lett jónak lenni.)       

Akár van ebben idealizmus, akár nincs - a mi blogunk természeténél fogva:   "hátperszehogysegítenifog" közléseivel a Bicskei jótevőknek. Kérni sem kell. Egy szóval se.   

I. A. 

 

 

 

rádiórégi.jpgApró-betűs rész:  „A Szabad Európa rádió adásainak zárt lakásban történő hallgatása csak akkor valósítja meg a népi demokratikus államrend elleni izgatás bűntettét, ha ez más jelenlétében történik, vagy pedig, ha a lakáson kívül tartózkodó személyek részére is lehetővé vált ezzel ezen rádióállomás uszító híreinek hallgatása, ezen utóbbi esetben azonban csak akkor, ha nemcsak az nyert tényként megállapítást, hogy a kívül levő személy tudta, hogy a lakásban a Szabad Európa rádiót hallgatják, hanem az is, hogy e rádióállomás milyen híreit hallotta.”

A Legfelső Bíróság (LB) 1955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása