Nagy sikerrel zajlott le Bicskén a kerékpárok és robogók nyilvántartásba vétele. Októberben Csákváron folytatódik az akció.
A Bicskei Rendőrkapitányság bűnmegelőzési és felderítési szempontból kitűnő ötlettel állt elő a közelmúltban. A rendőrkapitányság munkatársai nyilvántartásba veszik a lakosság birtokában lévő kerékpárokat és robogókat abból a célból, hogy a rendőrség a kétkerekűekről naprakész és pontos lajstrommal rendelkezzen. Így amennyiben egy nyilvántartásba vett jármű eltűnik, nagyobb esély lesz a későbbi azonosítására és megtalálására. A regisztrálás ingyenes és önkéntes.

bringareg3.jpg



Ennek érdekében 2013. szeptember 18-án és szeptember 20-án Bicskén, a város központjában felállított bűnmegelőzési sátorban a rendőrök fényképfelvételeket készítettek a lakosok által bemutatott járművekről, valamint rögzítették a kétkerekűek azonosító jegyeit és speciális ismertetőjeleit.
Az akció rendkívül népszerű volt a bicskei lakosok között, hiszen a két nap alatt több mint kétszázan mutatták be járművüket az egyenruhásoknak - adja hírül az FM RFK. 

bringaregi.jpg

A nagy érdeklődésre és a pozitív visszajelzésekre tekintettel, a Bicskei Rendőrkapitányság rendőrei azt tervezik, hogy a kapitányság illetékességi területén lévő többi településre is szerveznek hasonló akciót. 2013. október 17-én Csákvárra mennek a rendőrök, ahol délelőtt a Piactéren, délután pedig az általános iskolában veszik nyilvántartásba a kerékpárokat és robogókat.

bringaregi2.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

esetleg lehetne még szervezni ilyet, sajnos nem midneki tudott elmenni erre a két alkalomra
süti beállítások módosítása