Connection - Lemezbemutató koncert

Címkék: zene koncert

2013.11.09. 22:01

oláh szabi.jpg

Oláh Szabolcs bicskei kötődésű jazz gitáros vezette "Oláh Szabolcs Quintet" Connection című lemezbemutató koncertje az Opus Jazz Clubban (Budapest Music Center, Mátyás u. 8.) november 16-án 21 órai kezdettel. 

Oláh Szabolcs - gitár
Ávéd János - szaxofon
Cseke Gábor - zongora
Soós Márton - nagybőgő
Dés András - ütőhangszerek

Oláh Szabolcs gitáros-zeneszerző 2012-ben alapította meg kvintettjét a fiatal magyar jazzgeneráció meghatározó egyéniségeivel. A zenekar első nagylemeze november elején jelenik meg, melyet az Opus Jazz Clubban hallhat először a közönség.
A Connection című albumon a zenekarvezető legújabb kompozíciói szerepelnek. A személyes hangvételű, dallamos szerzemények előadásmódját modern, kreatív felfogás jellemzi. A tagok különböző formációkban évek óta játszanak együtt, így jól ismerik egymás zenei gondolatait, koncertjeiken nagy teret kap a spontaneitás.

A zenekarvezető Oláh Szabolcs 2005-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzgitár szakán.
A Szolnoki Dóra Quintet és a Fekete-Kovács Quintet mellett többek közt a Modern Art Orchestrában, valamint Szőke Nikoletta Triójában és Szendőfi Balázs Piccolo Inn nevű együttesében hallhatta a közönség.
Meghatározó volt számára Dés András Triója és saját, 2002-ben alapított formációja, az Oláh Szabolcs Quartet is. A zenekarvezetőt a gitározással párhuzamosan mindig is foglalkoztatta a zeneszerzés. Saját kvartettje mellett évekig a Modern Art Orchestra egyik szerzője, hangszerelője volt. A Dés András által létrehozott Konzervnyitó Akciócsoport szintén kiemelt projekt volt számára, hiszen folyamatos zeneszerzésre inspirálta.
A Quintet vezetője minden kompozíciójában a személyes hangvétel kialakítására, az őt ért hatások sajátos feldolgozására törekszik.

Jegyek 1000 forintos áron a BMC-ben, az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában valamint a jegy.hu oldalon kaphatók!

www.bmc.hu 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása