Magyarországon egyes becslések szerint kétmillió ebet tartanak. Az év végén elsütött petárdák és tűzijátékok következtében a településeken tartott kutyák százai szaladnak világgá. A legtöbb elkóborolt kedvenc az ünnepek után hazatalál, de sokuk sohasem kerül elő.

Előfordulhat, hogy hetekig bolyonganak, majd legyengülve elpusztulnak. Aki bármilyen szinten jót akar a környezetében élő lényeknek, akiknek van füle a hallásra - nemcsak kutyákat érint rosszul (sic!)  -, biztosan nem petárdázik. Az utcai harcokat idéző fíling. A durranások közelében, több száz méteren belül élő állatokra (és emberekre) úgy hat ez a "játék", mintha mi magunk a családunkkal magunkra zárnánk otthonaink ajtaját-ablakát, még a redőnyöket is leengednénk a sötét érdekében és tekintet nélkül családunk idős, beteg vagy éppen ma született tagjaira, s minden egyéb körülményre - elkezdenénk durrogtatni 1bumm/x Ft annyira nagyon akciós áron. Mindezt Szilveszterkor. Ahelyett, hogy szórakoznánk békességben. Kiváló hasonlat, de semmiképpen ne próbáljuk ki. És álljon itt a végén egy nagyon prózai nagy magyar BÚÉK határok nélkül, jó hangosan kiáltva, a durrogáson keresztül.     (ia)

 

ágyudörgés.jpg 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyébként a bicskén fantasztikusan csodálatosan működő létező világhirű állatmentés nem tud (vagy tudott csak most senki nem figyel rá ha jol láttam a bookon)saját felhivást tenni...budapesti kép..gratulálok minden odaadó lelkes megszállottnak..kösz a sok segitséget ujfent
@rókafarka: ha állatmentőként legközelebb kitalálsz valami egészen eredetit, tehát még teszel is az ügyért, akkor talán küldd el a bicskei állatmentőknek. erről a plakátról pedig annyit: kifejező ereje igen nagy. ilyenformán mindegy, hol csinálták.
persze hogy jó lett..de talán a saját egylet képes lehetett volna erre(vagy volt csak a kutya se foglakozott vele)....vagy csak az együttműködés rendszere őket is elsodorta..na majd kövi szilveszterkor...tenni az ügyért..hűűű barátom azt ne részletezzük kik és mit tettek és kik mit nem tettek(még ha ugy van a köztudatban hogy fuuu mit tett x és y)na de off
süti beállítások módosítása