A tizenkét esztendős Szeibert Erik a III. korcsoporthoz tartozik, melyben 100 méter hátúszás eredménye Kecskeméten, a Diákolimpia döntőjében a 16. helyre juttatta őt.

Vakán Gyula tanítványa ígéretes tehetség, a hozzá hasonlóan szépreményű ifjaknak településeik térítésmentes belépőt biztosítanak uszodáikba, amikből reméljük hamarosan minden járásban lesz legalább egy - egész Magyarországon...   

 Szeibert Erik eredeti profilja a mellúszás volt, aztán a tehetséges, szorgalmas, erős, de természetesen fejleszthető kondíciójú hatodik osztályos, aki Bicskéről Csabdira jár iskolába - hátúszásra váltott.

A kecskeméti száz méteres döntőben saját százas hát csúcsán (a Fejér megyei döntőn úszta) szépen javított.   

 A kisfiút Barbura István is tanította-tanítja. A diákolimpiai országos döntő március 1-jén szombaton volt Kecskeméten, ahová Vakán Gyula úszásoktató szervezte meg az utat, elhivatott emberként saját zsebből fizette annak a busznak a költségeit is, ami különben a Bicskei TC járműve.  

Az oktató elvitte azokat a tanítványait is, akik szerettek volna Eriknek szurkolni a parton. Tizenheten drukkoltak és szorítottak együtt Eriknek, Erikért - aki 16. helyezést ért el, mintegy 5 másodpercet javítva a megyei verseny eredményéhez képest.

Szeretnénk itt kiemelni, hogy Fejér megye legjobb úszója a III. korcsoportban bicskei sportoló: Szeibert Erik, hatodik osztályos tanuló!   

Ugyanis a megyékből csakis a korosztályi legjobbak mehettek korcsoportonként 19-en az országos döntőbe, Budapestről pedig hárman.  

A döntő után egy rövid kirándulást tett a csapat, és a jó hangulatban eltöltött nap után késő délután értek vissza a Bicskei Tanuszodához, ahol gyermekpezsgőt bontottak és koccintottak a versenyzők egészségére.

Heitler Csaba szintén ígéretes tehetség - felkészítő tanára: Agyagási Ákos. Heitler Csaba saját korosztályában a megyei verseny döntőjéhez - melyen természetesen első helyet szerzett -, a diákolimpia országos döntőjében majdnem teljes 3 másodpercet javított az idején. Kilencedik helyre úszott be a magyar Diákolimpián, de rossz startja miatt diszkvalifikálták a döntőben. 

Erik és Csaba szüleinek együttműködése a trénerekkel csillagos ötös - tudta meg a Bicskei Szó.    

Hajrá Bicskei Úszók! 

 

Izing 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása