utcar_szlet_1398704707.jpg_422x280

Négy magyar múzeum és az Országos Széchenyi Könyvtár 300 ezer darabos, immáron digitalizált képeslapgyűjteménye tekinthető meg ezen az oldalon, ami az 1945 előtt kiadott, magyar településekről készült képeslapok gyűjteményét tartalmazza. 

Hozzáértő kedves barátunk szenzációsnak nevezte mindezt, köszönte közlésünket, mert a 90. képpel, ami bicskei hősi emlékműveket mutat, még sosem találkozott. Az 51. képeslap bicskei dohányárudáját sem látta még, az 50. pedig azért csodálatos, mert olyat a bicskei vásártérről, amin emberek is vannak még nem látott, s a református olvasókör, könyvtár, ma már a DM épületéhez így, a régi kerítéssel még nem volt szerencséje. Utóbbi a 35. dokumentuma a gyűjteménynek.   

Ezt a kincsesbányát ajánlja a Bicskei Szó olvasói szíves figyelmébe.... 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása