"Bicske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából tartandó városi megemlékezésre, amely 2014. június 4-én 18 órai kezdettel kerül megrendezésre a Református templomkertben az Országzászló emlékműnél.
Koszorúzási szándékát kérjük jelezze a Bicskei Polgármesteri Hivatal titkárságán: 06-20\370-9438" 

www.bicske.hu 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magunk is elkövettünk már tömérdek elírást, elütést, stilisztikai és nyelvhelyességi hibát, amiért nyelvtantanáraink azóta is sűrűn csókoltatnak bennünket. de ha már valakit azzal bíznak meg egy városban, hogy írjon egy nemzeti ünnepre meghívót, talán legyen benne annyi nyelvi igényesség, hogy mindenképpen elkerülje a "kerül megrendezésre" vagy "megrendezésre kerül" című körülményeskedő, fontoskodó, terjedelmes körbeírást. Helyette javasolt: június 4-én tartjuk meg a templomkertben vagy június 4-én ünnepeljük itt is avagy június 4-én lesz. higgyétek el feleim, nem attól lesz egy meghívó szép és jó, hogy a hivatalos, jogi nyelvi megoldást próbálja mímelni. S ha már nemzeti összetartozásunkról van szó, akkor talán tiszteljük édes anyanyelvünk ezerszínű gazdagságát és legalább ezekben KERÜLJÜK a "kerül megrendezésre" kezdetű fájó avasságot. www.nyest.hu/hirek/csak-semmi-szemelytelenseg-magyarok-vagyunk
süti beállítások módosítása