"Repül a nehéz kő: ki tudja, hol áll meg?
Ki tudja, hol áll meg s kit hogyan talál meg?"

 

 

Tisztelt Szerkesztőség!

Mellékelek egy levelet, amit az utcában lakók írtak alá és június 25-én a Polgármesteri Hivatalnál át is vettek.
A mai napig nem kaptunk választ a levélre.

És itt van 2 rövid videó is a problémánkról:

Lásd lejjebb mindkettőt - A szerk. 

Többször jeleztük már szóban a Polgármester Úr és a Képviselőnk felé is, de a mai napig mindig az volt a válasz, hogy majd megoldódik ez a probléma.

Ha érdemesnek tartják a témát, alapvető érdekeink képviseletét  és nem sért érdekeket, kérjük, hogy tegyék fel a "Bicskei Szó"-ra a videókat is, hátha végre valaki reagál már rá.

Köszönettel: név és cím a szerkesztőségben 

 

 

 

Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő-Testület!

Gondolom, mindnyájuk előtt ismert már, hogy a bicskei vasútállomásnál - a Móricz Zsigmond utcában - lakóknak nap mint nap milyen porban kell élni annak ellenére, hogy az Önkormányzat 2013. tavaszán saját költségén kitisztíttatta az úgynevezett bauxit rakodóterületet, ami a városon kívül van. Ezt azért tették, hogy a gánti Dolomit Kőbányászati Kft. ne a város területén vagonírozza be a szerintünk poros murvát, amit a Nehéz Kő Kft. tehergépkocsijai szállítanak a vasútállomás, buszállomás és nem kevés lakóház szomszédságába.

Az, hogy a Dolomit Kőbányászati Kft, a MÁV-val 201,1. októbere előtt szerződést kötött a szállításra az még rendben is lenne, mert akkor még nem tudták itt Bicskén máshová szállítani a murvát. Azt viszont biztos elfelejtették a MÁV tudomására hozni, hogy a lakosság felháborodását követően az önkormányzat áldozott rá és egy másik rakodóterületet kitisztíttatott, ahová azóta is folyamatosan szállítják a murvát és ott is rakodnak.

Többször és többen is kint voltak már az Önkormányzattól, sőt, még a Bicske TV-ben is lehetett látni a problémánkat,, ernilben felkerestem a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség Zöldhatóságát, akik sok-sok telefonom és levelezésemre végre elkezdtek egy komplex vizsgálatot. {pontos időpontot sajnos nem tudok, mert a levelük Ön, amiben tájékoztattak, az iktatószámon kívül csak 2Ot4. január szerepel. A levelet január 24-én kaptam megemilben.), amikor is 2013. augusztusában - egy önkormányzati munkatárs javaslatára, akit 2014. június 18-ig várram, hogy értesítsenek végre, hogy mi is lett a vizsgálat eredménye, de értesítés nem érkezett. Ezek után felmentem a honlapjukra és láss csodát, találtam egy Jelentést {amit mellékelek}. Legnagyobb meglepetésemre vagy, hogy az igazat megvalljam, meg sem lepődtem. Érdekes módon nem azt vizsgálták, amit kértem, mert ha megnézték volna a videót, amit még 2013. augusztusi levelemben nekik is elküldtem (lihk följebb), akkor feketén-fehéren észrevették volna, hogy Az UTCÁBAN ÉLŐK ÁLLANDÓ PROBLÉMÁJA AZ ÁLLANDÓ POR. Azonnal jeleztem a Jelentés aláírója felé, hogy a vizsgálat eredményét sajnos nem tudom elfogadni és újabb vizsgálatot kérek,

Most akkor térjünk rá, hogy mit is szeretnék.

Mivel az utca napi többszöri locsolása nem megoldott sem a szállító cég, sem az Önkormányzat részéről,ezért kérjük, hogy a Móricz Zsigmond utca végére helyezzenek ki egy 12,5 tonnás súlykorlátozás táblát, hasonlóképpen, mint a vasútállomástól a város felé van kitáblázva. Azt a táblát 

is azért tették ki, hogy a szállító tehergépkocsik a murva lerakása után ne tudjanak bemenni a város

területére, mert korábban azt tették.

Véleményünk szerint a tábla kihelyezése után elkerülhető lenne, hogy a város területére hozzák a

murvát. Akkor kénytelenek lennének a városon kívül kitisztított rakodóterületet használni.

Mivel az utcában lakók a házaikért több tízezer forint adót fizetnek évente, akkor jogos elvárás lenne, hogy immáron több mint 2,5 év eltelte után a Város vezetése méltányolja és mielőbb orvosolja a kérést. Ezen a nyáron már ne kelljen folyamatosan a port belélegezni az utcában lakóknak és nyugodtan lehessen szellőztetni, valamint a kimosott ruhákat az udvaron szárítani.

Nagyon olyan érzésünk van, hogy az utcában lakók nem a XXl. században élnek, sőt nem is az Európai Unióban.

Várjuk mielőbbi szíves válaszukat és az intézkedést a 12,5 tonnás súlykorlátozó tábla kihelyezésére.

Bicske, 2014, június 24.

A tábla kihelyezésének javaslatával egyetértek:

Huszonegy bicskei polgár aláírása és pontos címe 

 

A levélre már válaszolnia kellett volna a polgármesternek.  A Bicskei Újság legutóbbi számában van egy rövid tájékoztató, hogy 20 km/h sebességkorlátozást vezetnek be ezen a bányaúttá tett családi házak előtti szakaszon. Ez utóbbinak ugye az ég világon semmi értelme, mert a rakodás és szállítás továbbra porol, arra pedig nincs ráhatással a sebességkorlátozás, mert a lassú rakodás, lassú haladás is porol.
Ellentmondani igen nehéz a Nehéz Kő Kft-nek - tudjuk -, még akkor is, ha elsősorban bicskei polgárok érdekét kellene képviselni. Helyette hoztak inkább látszatintézkedéseket, saját lelkiismeretüket nyugtatva és semmit meg nem oldva. Az ott élők tulajdonához való joga sérül 2011. októbere óta. Bicskei otthonok válnak használhatatlanná. És egy ilyen levélre nem válaszol Tessely Zoltán és/vagy Pálffy Károly.   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Dolomit Kőbányászati Kft."
ennyit eleg elolvasni, es mindent tudsz.
süti beállítások módosítása