A Moszkvai tér gyermekei címmel megjelent a Moszkván hajléktalannak szegődött Pőcze Flóra kötet előzetesének első vágóképében egy ismert bicskei arc látható  a hosszú évek óta mindig mellette kutyagoló fekete négylábújával. 

(Pőcze Flóra neve alapvetően, első hallásra is beszédes a magyar fülnek, hiszen a legnagyobb hatású magyar költő édesanyjának neve Pőcze Borbála (1875-1919). József Attila 1937-ben ismerte meg Kozmutza Flóra gyógypedagógusnőt, aki iránt újabb (természetesen viszonzatlan) szerelem kerítette hatalmába. A költő halála után Flóra Illyés Gyula felesége lett.  De ez egy másik történet. Annyiban mégis közös, gondolja a szemlélő, hogy J.A. szintén erősen kötődött a magyar társadalomnak ehhez a dimenziójához. Zárójel bezárva.)    

poczelfora.jpg

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása