Az alábbi olvasói levélhez bevezetőül: a kutya neve Báró. Azt hiszem, rottweilerből bőven van belőle, nekünk is volt ebből a fajtából, szerettük és a fiatal korában nagy feje miatt Bucinak nevezték el a gyerekek. Báró "otthona" az Aradi utca közepén fekvő ház. Az ott élők vagy gyalogszerrel odajárók a Táncsics felé kerülnek évek óta, mert ha Bárónak olyan a kedve, akkor támadóállásba feszül és ugatja a munkából hazaérkezett embert az utca közepén. Aki ráordít, toppantva tesz egy lépést felé, Báró meghátrál, aztán újra közelebb jön támadva. Ebben az utcában és ezen a környéken, a telepen  ilyen kutyagazdai viselkedés elő nem fordulhatott volna korábban. Többször vesződött a területen gyepmester, még rendőrt is hívtak miatta, de megnyugtató megoldás sem a gazda, sem a város részéről a lakosság érdekében hosszú évek alatt nem született.    
"Az alábbi képek nem sikerültek, de a fekete kutya jól ismert a környéken (Akácfa utca..) hiszen van egy csodálatos, népszerű és híres gazdája...Sz.... ha jól tudom...szóval ha már a tisztelt fiatalember kutyát tart, talán érdemes lenne néhány állatvédelmi dologra felhívni a figyelmét..hogy kutyát tartani nem kötelező, nem különböző zsinóron kötjük ki a kertbe sem, olyan keritést építünk amin nem tud kiszökni, foglalkozunk vele neveljük (ingyenes kutyasuli van még Bicskén ha jól tudom tessék járni oda..)..nem hagyjuk hogy az utcán kóricáljon mert balesetet okozhat meg szenvedhet a kutya is, ha alkalmatlanok vagyunk a kutya tartásra és ellátásra akkor nem muszáj nekünk ezt a nyakunkba venni és segítséget is kérhetünk... a kutya szegény csak elszenvedője az emberi nemtörődömségnek még akkor is ha Bicskén a szemlehunyások miatt tart ez a dolog is ott ahol... másrészt az utcán zavarja a mások nyugalmát aki sétál kutyával, gyerekkel stb. és emiatt mi kutyások kapunk hideget meleget...tehát remélem olvassa az illető vagy majd továbbítják neki és a kutyus sorsa megoldódik mert az közröhej tárgya hogy hónapok de évek óra időről időre kerülgetni kell az utcákban ezt a nagy termetű kutyát...ha már egyébként az a reklám hogy állatbarát szegény emberek vagyunk...akkor felelősséggel tartozzunk állataink iránt..ahogy a saját sok kutyám stb iránt én is tartozom. Üdvözlettel, Anonymus"
img_20160310_092531_1.jpg
img_20160310_092643_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziasztok. Csak pár kevésbé lényeges adalék. A kutya neve Máló, és argentin dog van benne, meg labrador keverék. Sajnos mindkét fajta vadászkutya, valószínűleg innét a nagy mozgásigény, és a kalandvágy. Én nevelem az egyik testvérét. Meg tudom érteni, ha félnek tőle az emberek, bár rám csak akkor morgott, ha a kutyám is velem volt. Ugyan régen találkoztam a gazdájával, de amennyire tudom, ő is anno keresett új gazdát neki, pont amiatt, hogy nem tudott vele foglalkozni. Így első kanyarban lehet érdemes lenne beszélni vele egy olyan embernek, aki be tudná fogadni az ebet, szerintem hajlana a megegyezésre. Pacal
szerintem a gazdát ne hivjuk"gazdának"..mert magasról lesz...ja a kutya valódi érdekeit mert akkor nem koldulunk vele sem utcán sem ingyen utazva a vonaton...erre teljesen felesleges ráadásul büntetendő egy kutyus t felhasználni..de persze tudom rendkivüli állatbarát csak ne használjunk egy kiszolgáltatott állatot fel alantas célokra..
@rókafarka: Ma kiszökött a becsukott nagykapun egy kiszakított résen és megsebezte az oldalát. Fájdalmasan nyüszített.
süti beállítások módosítása