A járás települései közül Óbarok, Csákvár, Mány, Bodmér, Alcsútdoboz, Felcsút, Tabajd és Mány települések mentőcsoportjai június 4-én Óbarok településen teljesítették a rendszerbeállító és nemzeti minősítő gyakorlatok követelményrendszerét - írja a katasztrofavedelem.hu

A gyakorlat feltételezése szerint a Váli-vízfolyáson egy felhőszakadást követően villámárvíz alakult ki és elöntéssel fenyegetett több lakóingatlant. A kialakult veszélyhelyzet felszámolása érdekében az érintett és a környező települések önkéntes mentőcsoportjait riasztották, akik a katasztrófavédelem irányításával először védekezési, ezt követően pedig helyreállítási feladatokat hajtottak végre.

Az önkénteseket Borbíró Mihály, Óbarok polgármestere és Magosi Lajos tűzoltó ezredes, Fejér megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte. Az igazgató kiemelte, hogy mindenki, aki a közösség érdekében önként vállal feladat, az tiszteletet érdemel.

A gyakorlat vezetője Udvardi János tűzoltó alezredes, a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője volt. Az értékelést Vén Norbert tűzoltó alezredestől, kirendeltségvezetőtől hallhatta az állomány, amely alapján a mentőcsoportok alkalmasak az előre nem látható veszélyhelyzetek kezelésére.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása