Értesülésünk szerint tegnap tűzszerészek dolgoztak az egykori Batthyány-birtokon a Hegyikastély területén. 

8bca3ee54c4e3272f76b54963f9e0290.jpg

 Elkezdték átkutatni a korábban illegális fémkeresők által kigányolt talajt, és még az elején jártak, de máris egy lapátnyi gyalogsági lőszer került elő. Sípolt a fémdetektor. Az árkot is megnézik még, de tovább nem fognak ásni.  Az illegális roncsvadászok a fémet nem vitték el, a lőszereket is otthagyták.
Úgy véljük, hogy a roncsvadászok egy lövészárok felett akartak végigásni, mely az épületet védhette, mert a háborúban a torony megfigyelőhelyként, őrtoronyként szolgálhatott.

A Bicskei Szó megkeresésére az alábbi választ adta a HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM KOMMUNIKÁCIÓS OSZTÁLYA: 

 "Az öt darab lőszerről szóló bejelentés április 1-jén érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A helyszínre érkező járőr 5 kilogramm vegyes gyalogsági lőszert talált és megállapította, hogy a helyszínen további robbanótestek valószínűsíthetők. A tűzszerészek április 18-án és 19-én további 5-5 kilogramm lőszert tártak fel, a terület átvizsgálása a következő napokban folytatódik."

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása