Óbarok községi otthonában meteorológiai állomást fenntartó Akli Miklós egyetemi hallgatóhoz fordultunk, hogy megtudjuk, mekkora volt a szélsebesség mifelénk. 

Szia Miklós. Nagyon kíváncsi lennék "részidőként" a legmagasabb széllökés sebességére ott Nálatok. Ha vége lesz és elérjük a viszonylagos szélcsendet, akkor kérek szépen végleges adatot is, hogy a nagyérdemű elé tárhassam. 

Bármikor jó és egyáltalán nem sürgős (csak az ujjammal kopogtatom az asztalt, miközben ezt írom :)  Ha nem gond, most is leírnám, hogy Tőled jön az adat. Köszönöm. T. 

"Szia. A legnagyobb eddig 70 km/h volt, de Bicskén lehet hogy elérte a 90-et is" - hangzott a válasz 18 óra 30 perckor. 

Akli Miklós állomása adatokat szolgáltat az Időképnek. Itt azt látjuk, hogy északi, észak-nyugati a jellemző szélirány - erről már utcát is neveztek el eleink, amikor második főutcájukat nevezték Szél utcának  -, az áramlás átlagsebessége 28 km/h. 

 

 

ia 


.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása