A Kossuth téren 76,5 méter hosszban a régi, elöregedett DN100 ac. csővezeték-kiváltása folyik - mondta el lapunknak Gulyás József, a Fejérvíz bicskei üzemmérnökségének vezetője. 
37982006_10209356278703113_4109000314504347648_n.jpg

A Bicske-telepi DN200 ac.  főnyomó-vezeték a kiváltandó ivóvíz-vezeték közelében húzódik, azáltal annak biztonságát is veszélyezteti, azon túl, hogy a gyakori csőtörések miatt visszatérően bontani kellett az Egészség Központ előtti frekventált közterületet. 
Döntésük szerint a két jól látható felbontási pont között kiváltják a 100-as vezetéket.
A Vízművek előterjesztésére az Önkormányzat gyorsan reagált és befogadta munkálatok költségvetését. A csőkiváltást bejelentés köteles tervdokumentáció alapján-, alapos előkészítést követően lehetett megkezdeni.
A két nyitott munkagödör azért nem lett helyreállítva a korábbi műveletek után, mert azokat végponti fejgödröknek lehet használni a tervezett vízvezeték kiváltás során.
Az érdemi munkálatokat július 27-én már megkezdték, az aszfaltsáv felvágásával és 30-án már a csőfektetést előkészítő földmunkák folynak. Remélhetőleg sem felhőszakadás, sem kánikula, sem pedig havária nem fogja akadályozni a munkálatokat. A tervek szerint az új csővezetéket augusztus 02-án tudják üzembe helyezni és átadni a munkaterületet az útpálya helyreállítását végző kivitelezőnek, aki remélhetőleg augusztos 08-ig vonul le a munkaterületről.
A csőkiváltást követően az új, DN100 KPE ivóvíz elosztó-vezeték, remélhetőleg 50 évig zavarmentesen fogja szolgálni a Város vízellátását.
Az önkormányzat hírül adta, hogy útlezárás várható a főtéren, tehát kerüljük az orvosi rendelők előtti területet.

2018. július 30-a (hétfő) és augusztus 4-e (szombat) között vízvezeték építési munkák miatt teljes pályás útzár várható Bicskén, a Kossuth tér 16-18. (az Okmányiroda korábbi helye - Petőfi Művelődési Központ előtti parkoló) szám között.

Az útlezárás ideje alatt a Bartók Béla utcát a Magyar Vöröskereszt Bicskei Szervezetének irodája előtti parkolón keresztül lehet megközelíteni. .

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása