A Zöld Újság cikkét olvasónktól kaptuk.  Eddig hasonló információnak nyomát sem láttuk. Fenntartással kell kezelni, azonban reméljük, igazolja majd az alábbiakat az, hogy mindenhonnan ezt a tájékoztatás  halljuk igen rövid időn belül.

Sajnos azonban ezt a módosítást kaszálta el a nyáron az AB, vagyis ez egy korábbi, és dátumában ellenőrizetlen cikken alapul. Szerintem. Jó lenne, ha önkormányzatunk csipkedné magát és tájékoztatást adna ki. 

(Az olvasói hozzászólások tartalma sajátos és sok mindent kifejez. Valaki például azt állítja, hogy ez a téma egy gumicsont, ami eltereli a figyelmet a valódi problémákról, pl. a kilakoltatásokról. Erre így kontráznak: fele sem igaz a kilakoltatásoknak. A harmadik így zárja: a fele is sok.)     

"A szabályozás egyelőre kizárólagosan a házi vízellátásra, kerti öntözésre és háziállatok itatására szolgáló fúrt kutak engedélyezéséről, engedély alóli felmentéséről és esetleges illetékek, már eddig befizetett összegek visszafizetéséről rendelkezik."

80 méteres talpmélységig nem kell engedélyt kérni a kutak fúrásához!

 Az új szabályozás szerint nem kell engedély, illetve bejelentés nélkül létesíthető a 80 méter talpmélységnél nem mélyebb, a házi vízigényt meg nem haladó vízkivételt biztosító kút. Továbbra is engedély kell viszont a hideg és a termálkarszt készletekbe történő beavatkozáshoz, valamint a gazdasági célú vízkivételekhez!

Fontos változás, hogy meghosszabbították az illegálisan létesített, továbbra is engedélyköteles kutaknál a bírságmentes engedélyezés moratóriumát, idén december 31. helyett 2028. december 31. lesz a határidő.

A rendelet alapvető célja, hogy egyértelművé tegye a már meglévő, nem engedélyezett fúrt kúttal rendelkező gazdák számára mi a teendőjük vízi létesítményük ügyének jogszerű rendezésével kapcsolatban. Továbbá olyan szabályozás kialakítása, amely lehetőséget biztosít arra, hogy egyes vízhasználatokhoz, vízi létesítmények megépítéséhez és üzemeltetéséhez ne legyen szükséges sem engedélyezési, sem bejelentési eljárás lefolytatása.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezt a módosítást kaszálta el a nyáron az AB, vagyis ez a zöld újságos infó egy korábbi, és dátumában ellenőrizetlen cikken alapul.
Szerintem
süti beállítások módosítása