Problémás tévesztések szerepelnek a hvg.hu cikke alapján született 444 anyagban Bicskéről.  A hvg.hu online és print tartalmában nincs tévedés, Nem tudjuk, hogy a 444 ezt hogyan hozta össze. Már javították. 

Sajnos igaz a hvg.hu és HVG hetilap cikke alapján a 444 által átvett anyagban, hogy beázik az iskola, igaz, hogy a gimnázium épülete olyan, amilyen. Igaz, hogy a szentlélek tartja a felüljárót és igaz, hogy Európai Uniós tagságunknak köszönhetően (csúúúúnya Brüszzel - a szerk.) kultúrcélú (és más) épületeket adtak át felújítva.

De az véleményünk szerint nagyon hiányzik a kritikus véleményből, hogyha ezeket nem újítják fel, akkor romhalmazok maradnak, akkor át lettek volna engedve az enyészetnek  és csökkent volna  a város vagyona.

Minden eddigi és minden későbbi városvezetés megtette volna ezt a lépést, ha lehetősége van rá, ahogyan mi magánszemélyek is karbantartjuk ingatlanjainkat - például az értékmegőrzés miatt, ha tehetjük, Nem bonyolult. Ez a Bicskei Szó véleménye. Mindegy. hogy x számú kultúrházzal vagy teakonyhával lett volna több - lényeg, hogy pénzt nyertek vagy kaptak arra a célra és elkészültek.  

Ha nem készültek volna el, ott állnánk előtte széttárt karokkal - teljes joggal - és azt kérdeznénk, hogy ezt miért kell így hagyni?! 

Az alább idézett 444 cikkben "lexikális" tévesztés, hogy Pálffy Károly szakított volna a Mészáros lánnyal. Nem tudom, ki hogy vagy van ezzel -, de életemben soha nem szakítottunk olyan nővel, akivel soha sem jártunk :) Pálffy Károly feleségével és gyerekeivel Bicskén él. Politikai tisztséget nem betöltő családtagjának volt liasion-ja az érintett nővel, ami magánügy, de még akkor is az, ha közismert. Közismert magánügyek? Igen, ez jó meghatározás.    

A második tévesztés a Bihari Lászlóné.... Szerintem Bálint Istvánnét akartak írni.  De közel járnak az igazsághoz, mert Bihari utca már tényleg van Bicskén...  

Azzal pedig szerintem nincsen semmi baj, ha valaki alpolgármesterként olyan közös tárlatot nyit meg, amin ő is kiállít. Miért ne? Ha pl. egy író lenne az alpolgármester és könyvének bemutatóján, az író-olvasó találkozón ő is megjelenik és beszél - ezzel semmi baj. Ha fúvószenekar tagja lenne és játszana egy ilyen rendezvényen, az is baj lenne? Bárki sugallta ezt a háttérben, sokkal jobban össze kell magát szednie, mert mintha nem lennének igazi ellenérvei.     

Reklámnak pedig éppen jó. Mint a régiek mondják: rossz reklám is reklám.   

Íme a cikk, amit időközben kijavítottak a 444 portálon. Az első mondat sem állja meg a helyét, mert HVG nincs hiba  

"Pálffy Károly szakított Mészáros Lőrinc lányával, írja Bicskéről szóló nagyriportjában a HVG nyomtatott kiadása. Talán hiba volt, Bicske eddigi polgármestere most ősszel már nem is indul az önkormányzati választáson, a Fidesz helyette Mészáros Beatrix, a leggazdagabb magyar nejének barátnőjét, Bihari Lászlónét indítja a posztért. Bihariné tőröl metszett fideszkádernek tűnik, már amennyiben simán saját nevében küld ki meghívót egy tárlatra, amit ő maga nyit meg, és amin ő maga is kiállít.

A Fiatalok Háza Bicskén. A városban jelenleg három kultúrház működik, de most egy negyediket is építenek. Az iskola tantermei közben beáznak.Fotó: Google Street View https://444.hu/2019/08/22/beazik-a-tanterem-eletveszelyes-a-vasuti-feluljaro-kulturhazbol-viszont-hamarosan-mar-negy-lesz-bicsken?fbclid=IwAR0YG7hosQglgg7lxP9rsGd78zX55MUS8IKfxtt0sI3hOuPUMiFFYBXS9cc

Mondjuk mi ez ahhoz képest, hogy a kisvárosban hamarosan több száz millió forintból újabb kultúrházat létesíthetnek. Újabbat, merthogy ez már a negyedik kultúrház lesz a városkában, ahol pár hónapja adták csak át a harmadik kultúrházat, a 70 millió forintból felújított kultúrkúriát. Ez utóbbi ugyan csak heti négy órán át van nyitva, de legalább a védőnőket ki lehetett tessékelni az épületből. Hogy hova, azt a helyiek nem tudták megmondani a HVG érdeklődő munkatársának.

Az idén nyáron átadott Kultúrkúria amúgy kétszáz méterre van a kultúrháztól, amitől ötven méternyire még Fiatalok Háza néven is felújítottak egy épületet 200 millióból. Ebben jellemzően fideszes rendezvényeket szoktak tartani.

Miközben kultúrházra bőven jut pénz, az kérdéses, hogy vajon a városi gimnázium minden tanterme használható lesz-e. Ezek ugyanis beáznak, de erre az épületre valahogy nem jutott forrás. Ahogy nem jutott forrás az életveszélyes vasúti gyalogos felüljáró felújítására sem."

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása