A bicskei és a váli önkéntes tűzoltók női csapatának bravúrjával Fejér megye szerezte meg az ezüst- és bronzérmet a IX. Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokságon.

bicske_val_kmf_donto.jpg

Fotó: bicskei önkéntes tűzoltó egyesület

A 2019. évi versenysorozatban hatvanhat csapat indult, összesen háromszáztizenkilenc futamot indítottak modern, valamint retro női és férfi kategóriában. Az utolsó megmérettetést szeptember 14-én rendezték meg Soltvadkerten, ahol a Fejér megyei sikerek megkoronázásaként női retro kategóriában a bicskei lányok első helyezést értek el.

A kismotorfecskendő versenyen az ország mentő tűzvédelmét alkotó szervezetek csapatai versenyszerű keretek között mérhetik össze felkészültségüket egy olyan versenyszámban, melynek hagyományai a tűzoltóságok tekintetében azonosak. A szerelés során a versenycsapatok a valós tűzesetek oltásakor is alkalmazott szerelést hajtják végre. Az időmérő szigorúan csak akkor áll meg, amikor a - tüzet jelképező - céltáblák jelzik a feltételezett tűz eloltását. A feladat teljesítéséhez kell a gyorsaság, a műszaki eszközök biztos kezelésének képessége és az összeszokott csapatmunka is.

A 2019. évi IX. Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság keretében nyolc versenyt rendeztek az elmúlt hónapokban. A résztvevő csapatok hat legjobb pontszáma határozta meg az összesített végeredményt, amelynek alapján a női retro kategóriában a bicskei tűzoltók csapata a második, míg a Váli Kobrák a harmadik helyen végeztek.

Ennek a versenysorozatnak az utolsó fordulóját rendezte meg a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Soltvadkerten, ahol huszonhét - jól felkészült és sportszerű - csapat versengett ötven futamban a győzelemért női retro, férfi retro és modern kategóriában. Az utolsó fordulóról a női retro kategóriában indult bicskei lányok aranyéremmel tértek haza.

  

Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy
megyei katasztrófavédelmi szóvivő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása