A közelmúltban a bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola Prohászka úti épületében vendégeskedtünk. Az intézményben pályaorientációs napot tartottak melyre meghívást kapott Egyesületünk így lehetőségünk nyílt rá, hogy 4 évfolyamnak átadhassunk kicsit a Nihon Kempo Jitsuból

dhkse3.jpeg

 

Metzger Antal 7 kempókával, néhány szülővel valamint 2 fő kis utánpótlással érkezett a helyszínre. Gyors terepszemle után megkezdődött a helyszín kialakítása és a feladatok is kiosztásra kerültek. A Mester nem kevesebbel készült mint, hogy a gyerekeket végig vezeti majd a Shaolin 10 próba ösvényén és bebizonyíthatják maguknak, társaiknak és tanáraiknak, hogy erősek, ügyesek és kitartóak. Ebben a kempókák és csapatot támogató szülők segítették a Mestert.

 

Egy kis elméleti bevezető és trófea bemutató után megkezdődött a 10 állomásos kihívás és büszkén mondhatjuk minden tanuló aki elkezdte sikeresen teljesítette is a próbát. Reméljük lesznek közöttük néhányan akik úgy érzik, ez az ő sportjuk. 

dhkse2.jpeg

 

A kis harcosok nagy örömmel fogadták a dicséretet és a jutalom cukorkát de talán még jobban örültek a kezükre kapott nem is akármilyen pecsétnek melyet a 6 danos fekete öves Mester osztott ki nekik a program végén.

A bélyegző mintája egyedi, csak ő használhatja és az egész életét, munkásságát jelképezi. Megtiszteltetés kapni egy ilyet, akár övvizsga diplomán van akár a kézfejünkön. 

dhkse1.jpeg

 

 

A cikk végén de nem utolsósorban szeretnénk elmondani és hangsúlyozni - immár sokadszor -, hogy ez az Egyesület nem csak 1 a sok közül. Ez egy fantasztikus, összetartó és támogató közösség ahol mindig akad 1-2 segítő kéz vagy jön néhány önkéntes és a tettek mezejére lép. 

Ez a nap nem lett volna ilyen sikeres ha pl Baka Tas (a DHKSE világbajnoki ezüstérmes sportolója) egész családja nem lett volna jelen. Tas és szülei segítettek az iskolásoknak és míg ikertestvére végighaladt az állomásokon pici öccse lelkesen szurkolt minden résztvevőnek.  Velünk volt még Jurásek Erika, Udovecz Erika, Bánáti-Hajdú Anikó és pici lánya Réka. Dicséret illeti a kempókákat, remekül helytálltak, szép munka volt: Baka Tas, Bánáti Miklós, Jurásek Balázs, Krajczár Péter, Pusztai Panna, Udovecz Zsófia.

 

Az Egyesület ezúton szeretné megköszönni a Biatorbágyi Skorpió HSE-ben sportoló Hoffher Timea vendégszereplését valamint, hogy részvétel hozzájárult a nap sikeréhez. 

 

Köszönet az iskola vezetőségének, hogy lehetőséget kaptunk a bemutatkozásra. 

 

Bánáti-Hajdú Anikó
DHKSE Média és Marketing Referens

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása