Telefonon mondta el az olvasó, hogy Kisfaludy utcai tömbjük elől olyan fákat és cserjéket vágnak ki minden előzetes magyarázat nélkül, amit ők maguk ültettek.
Bejegyzésünk végén egy ott élő Facebook-bejegyzésének részlete olvasható. Előtte azonban hadd nyújtsunk 0 Ft +ÁFA/hó szaktanácsot a választott vezetésnek. Bármit építtet az önkormányzat, akár piacot 500 millióért, ám a közelében a sűrűn lakott, belvárosi területen lakótömbök állanak, a bennünket szép pénzért képviselőknek, akik közül többüknek a saját szakmájukban ilyen fizetésük sosem lett volna - kötelességük a változásokról, esetünkben tuják, bokrok, cserjék, fenyőfa kivágásának okáról, idejéről következetes tájékoztatást adni. Mit, mikor, miért. Ennek elmulasztása megengedhetetlen hiba.

Ez akkor is így van, ha a nagy házból kérte valaki a cserjék, tuják és fák kivágását. A lakóközösség előzetes tájékoztatása nélkül ez sem megengedhető. Vegyük már észre, hogy az előzetes tájékoztatás ugyanúgy kötelező, mint ebéd előtt a kézmosás, mint orvosnak-asszisztensnek műtét előtt a bemosakodás.  Tegyük hozzá, hogy akik a kétkezi munkát végezték, ők nem tehetnek erről.  

Rendelkezésre áll az önkormányzat honlapja, az önkormányzat havi kiadványa, pl. a kedves bicskeiek! rovat,  az önkormányzati tévé plusz minden érintett postaládájába el kellett volna helyezni, hogy helló lakók, mit, mikor, miért  teszünk a környező növényzettel, tavasszal lesz helyettük ültetve, mert mi is szeressük ám a zöldet. De ha valaki mondani akar valamit, itt és itt teheti, eddig. Üdv.  

Ezt követően lehet nekiállni. Nem nagy ügy. Tegyük fel, életveszélyes volt az összes cserje vagy minden fényt elfogott a fa. De hogy erről hivatalos magyarázat nélkül nem állhatna neki - egy már nem is olyan fiatal demokrata önkormányzat, ez fix.   Ha ez a közterület nem a központban, hanemegy csöndes szélső utcában lenne, a tájékoztatás akkor is kötelessége az önkormányzatnak.   

"ideküldött a házunkhoz egy csapat melóst, akik kivágták a lakók által annó ültetett szép szál fenyőfát, majd elszállították. Arra a kérdésre, hogy a fa a lakókat illeti, azt mondták, nekik azt el kell vinni ezt mondták nekik. Ez a fa nyáron még adott egy kis árnyékot, ennek vége. Ilyenkor hol vannak a zöldek, a Bicske városért csoport, stb... Sajnos ez egy ilyen város... Itt mindenki a saját szalonnáját sütögeti, a többi meg le van sz.. Va! Veszel egy csemetét elülteted, nevelgeted, majd pár év múlva jön valaki, kivágja, mert neki szüksége van rá, az sem érdekli, hogy az másé! Sajnos ez Bicske! Egy jó kis város lehetne, de ez nem úgy, hanem így működik, sajnos. Rájöttem, már útálok itt élni, volt amikor szerettem, de ezt kiölik az emberből! Mit lehetne az ilyenek ellen tenni?" (via Fb) 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása