Veress Pál emlékére

Címkék: gyász

2020.01.14. 21:21

Veress Pál 1951. március 30-án született Dombrádon. 

Édesapja a büntetésvégrehajtás tisztje volt, édesanyja háztartásbeli. A család életét meghatározta a BV-tisztek mindennapjait jellemző vándorélet, hiszen az ő szolgálati helyüket – így az édesapjáét is- 4-5 évente cserélték. 

Bicskére az 1970-es években került egykori felesége Papp Edittel való házasságkötése révén. A város lett az állandó lakó és munkahelye. 

Autószerelő, kerékpár és motorkerékpárszerelő szakmunkásvizsgát szerzett, folyamatosan képezte magát, vonzották és érdekelték az új dolgok. 

Kezdetben a Floriana Ipari Szövetkezetnél, a bicskei ÁFÉSZ-nál dolgozott, majd a Költségvetési Üzem szállításvezetője lett.

Innen váltott a 90-es években a Bicskei Városházára, ahol egészen a nyugdíjáig, mintegy két évtizeden át dolgozott. Ez idő alatt lett mindenki „Veress Palija”, a szakállas, kék motoros hivatali kézbesítő.

Nyugdíjas évei előtt hosszan tartó betegség után vesztette el feleségét, Csilla lányuk édesanyját.

Ebben a nehéz időszakban, a pihenést unokái jelentették számára, akik szintén nagyon szerették őt. Élete végéi szoros kapcsolatban volt velük.

Élete utolsó évtizedében Marika volt a társa, akinek gyermekeivel és unokáival is jó kapcsolatot ápolt.

Január 11.-én tragikus hirtelenséggel családja körében hunyt el.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.