Ismert, hogy a Bicskei Önkéntes Tűzoltóságnak 2019-ben 421 káreseménye volt, melyhez az önkéntesek részéről összesen 2187 vonulás/beérkezés történt ami azt jelenti, hogy az a kb. 30 aktív önkéntes 2187 alkalommal hagyott mindent félbe és ment be a tűzoltóságra, azért hogy másoknak/idegeneknek/ismerősöknek segítsen, és nem nézve hogy milyen az idő és éjszaka vagy nappal van. Ez a Bicskei Önkéntes Tűzoltóság. 

A vihar után Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagyhoz, a megyei katasztrófavédelmi szóvivőhöz fordult a Bicskei Szó. Azt szerettük volna tételesen rögzíteni, hogy a viharban milyen helyszínekre vonultak.  

"Február 4-én az erős szélviharral összefüggésben a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók Fejér megyében az alábbi beavatkozásokat végezték:
Bicskén:
- Az Aradi vértanúk utcán családi ház udvarán diófa ága lehasadt, kerítésre és villanyvezetékre dőlt. A bicskei önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel az ágat feldarabolták.
- A Bogya Károly utcában egy japán akácfa ága megbontotta egy lakóház cserépfedését. A veszélyhelyzet dugólétra és kézi gallyvágó segítségével szüntették meg az önkormányzati tűzoltók.
- A Csokonai utcában egy körülbelül tizenöt méter magas fenyő gyökerestől kifordult a földből, villanyvezetékre dőlt. A bicskei önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel a fát a villanyvezetékről eltávolították.
- Az Akácfa utcában lakóház cserepes lemezes tetőfedését bontotta meg a szél. A sérült lemez darabokat a tűzoltók kézi szerszámokkal rögzítették.
- A József Attila utcában az óvoda tetőszerkezetén a vihar a palaborítást megbontotta. A tűzoltók a létraszerrel közelítették meg a tetőt, és a törött paladarabokat eltávolították.
- A Hősök terén a polgármesteri hivatal tető szerkezetét a szél megbontotta, a bádogozás fellazult. A tűzoltók a létraszer segítségével, kézi szerszámokkal a sérült részeket eltávolították.
- A Kossuth téren a művelődési ház tetején két négyzetméteren a bádoglemez felszakadt. A tűzoltók a létraszerrel és kézi szerszámokkal a veszélyhelyzetet megszüntették.

Mánynál egy hat méter hosszú ág szakadt a 1104-es útra. Óbaroknál egy körülbelül nyolc méter magas olajfa bokor dőlt az 1-es főútra. A tűzoltók mindkét helyszínen motoros láncfűrésszel darabolták fel az ágakat, és megszüntették a forgalmi akadályt.

Csabdin egy családi ház tetőszerkezetéről, a bitumenes zsindelyt körülbelül hetven négyzetméteren a szél megbontotta, villanyvezetékre fordította. A tűzoltók dugólétra és kézi szerszámok segítségével a zsindelyt eltávolították.

Február 5-én délelőtt Óbarok-Nagyegyházán egy körülbelül húsz méter magas fenyő gyökerei lazultak fel, a kerítésre dőlt fát a bicskei önkormányzati tűzoltók kivágták. Bicskén a postahivatal tetején a lambéria díszburkolatát is megbontotta a szél. A tűzoltók a tetőre kijutva a veszélyes részeket eltávolították.

Üdvözlettel:

Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy
megyei katasztrófavédelmi szóvivő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása