Vajon mennyien tudják Bicskén, hogy hol van a Szélesborozda?  Mennyi bicskei gyerek hallhatta itt az apjától vagy nagyapjától felfelé ballagva, mondjuk hatévesen - először, hogy mi lehet a különbség a borozda és a barázda között? Ha felnőttnek más gondja volt, akár azt is mondhatta: ugyanaz. És a gyerek kérdésére válaszolva:

- Nem fiam, a borozda az nem egyenlő a borozóval, még ha úgyis lehetne érteni.

 

Az első dűlőből vezet fel a "Széles" a másodikba. Demizson, kapa és tarisznya, ezt a szentháromságot használta a hegybe gyalog érkező.   Valamikor egy közkút is volt itt a bejáratnál. Vagy a fedele, vagy a kúthenger vagy mindkettő zöldre volt mázolva.

Ma, amikor egy családban több jármű is van, sokkal kevesebben használják a gyalogutat. De akkoris közterület maradt.  Nem szolgalmi út. Gyalogút és vízfolyás valamint szép kilátópont. Ha fenntről, a másodikból  lenézünk balra, a szépen kezelt birtok fölött remekül belátni Bicskére. A Szélesborozda gazzal és dzsindzsával van benőve, régen ez nem így nézett ki -  írta az olvasó.

via szélesborozda.hu                  

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása