A bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók nyolc helyszínen avatkoztak be a szélviharral összefüggésben Fejér megyében - válaszolta a Bicskei Szó kérdésére Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

Ebből öt alkalommal kidőlt fák miatt kérték a bicskei tűzoltók segítségét, a másik három esetben épületek tetejét rongálta meg a vihar.

Bicskén a Bajcsy-Zsilinszky utcában egy kétszintes családi ház tetőszerkezetének zsindelyfedését kezdte meg a szél körülbelül tíz négyzetméteren. Etyeken pedig két családi ház cserépfedését bontotta meg a szél, a cserepek egy parkoló autóra estek.

Csabdi közelében egy tíz méter magas akácfa, Alcsútdobozon, valamint Alcsútdoboz és Etyek között egy-egy húsz méter magas fa dőlt az útra.

Mindkét helyszínen a bicskei egység az alcsútdobozi önkéntes tűzoltókkal együttműködve hárította el a balesetveszélyt. Az 1-es főúton három alkalommal szintén kidőlt fa miatt avatkoztak be a bicskei tűzoltók.

 Fejérben száz bejelentés érkezett január 30-án a szélviharral összefüggésben. Megyeszerte utakra dőlt fák akadályozták ideiglenesen a gépjárműforgalmat. Az esetek egyharmadában épületek lemez- vagy cserépfedését kezdte meg a szél. A legtöbb beavatkozás Székesfehérváron és Dunaújvárosban, valamint a két megyei jogú város közelében történt. A viharkárokat egész nap, címről címre haladva számolták fel a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt - zárul a válasz. 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása