Bicskén fogták el azt a sofőrt, aki egy nappal korábban Csabdinál kivonta magát a rendőri intézkedés alól.

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján a Fejér megyei rendőrök 2022. július 10-én este Csabdinál akartak megállítani egy bolgár honosságú személygépjárművet, mivel az feltételezhetően illegális migránsokat szállított - olvasható az FM RFK közleményében. 

A jármű sofőrje amint észlelte az egyenruhásokat, Csabdi Bányatelep irányába hajtott, ahol a területet védő korlátot átszakította, és nagy sebességgel egy akácfákkal borított, meredek partoldalon lefelé haladva, beton vízelvezető árokba hajtott. Ott a jármű defektet kapott és az eleje nagymértékben megrongálódott. A sofőr, valamint az utasok a rendőrök megérkezése előtt kiszálltak az autóból és elszaladtak, azonban többeket közülük az egyenruhások a közelben feltartóztattak, majd a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően – meghallgatásukat követően - visszakísértek az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A feltételezett embercsempészt egy nappal később egy bicskei bevásárlóközpontnál igazoltatták a rendőrök, majd elfogták, és a rendőrségre előállították, ahol őrizetbe vették. Kihallgatása folyamatban van. A nyomozás adatai szerint a 28 éves bolgár sofőr egy nappal korábban 9 fő afgán, illetve pakisztáni személyt szállított autójában, segítséget nyújtva részükre az államhatár jogszerűtlen átlépéséhez.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása