Pertl Attila asztalos bicskei műhelyében elkészítette Krajczár Gyuszi bácsi emlékpadját.

370527401_10218577996720300_3705987012124357882_n.jpg

Ennek támláját Németh Zoltán faműves díszíti majd. A műtárgyat a Petrik Zsuzsanna vezette bicskei civilekből álló csoport helyezi el a Vértesben közvetlenül Vitányvár mellett október 28-án a Gerecsei Erdészeti Igazgatóság segítségével, mely a Gerecse hegység dél-nyugati, valamint a Vértes hegység északi részén 10 410 hektáron gazdálkodik.

Október 15-én a Várvédő Nap keretében a Vitányvár Baráti Kör szorgos tagjai sokadszorra rendbe rakják Vitányvár közvetlen környezetét - mondta el Petrik Zsuzsanna a Bicskei Szónak - , amiből szeretnénk mi is kivenni a részünket. Ha csatlakozni szeretne bárki, megteheti ezen a címen: petrikzs55@gmail.com

- Mindenkit szeretettel várunk - mondta az iskolásokkal rendszeresen táborozó és természtjáró bicskei tanárnak emléket állító csoport vezető koordinátora, aki az ügyet  minden tekintetben kézben tartja.

A bicskei szervezők mindenkit szívesen látnak az emlékpad rögzítésénél, ami egyben a természet adta kincseket szerető és tisztelő emberek baráti találkozója lesz. Ennek pontos időpontját is közölni fogjuk.

Az erdőjárónak, akinek áldott jólesik majd megpihenni az erdei padon, nem baj, hogy nem ismerte Gyuszi bácsit. Mi szerencsére igen. Könnyen összerakhatja a képet, hogy mégis ki lehetett ő, amint a padon a hátizsákját maga mellé téve kiemeli a kulacsát, hátradőlve lábait kinyújtva egymásra teszi és sóhajt egyet, mielőtt iszik egy nagyot.
Végül a szendvics után egy Balaton szelet. Mi más?  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása