Ír az olvasó rovatunkhoz érkezett egy jelzés a bicskei önkormányzati kiadvány hátsó oldalán található  közérdekű adatokkal kapcsolatban.  

,,házhoz hívható orvosi ügyelet telefonszáma 104. Ez téves. Ez a 104 átkapcsol a 112 re és leteremtenek, hogy indokolatlanul hívod őket. Bicskén még az augusztus óta megváltozott orvosi ügyelet 06705027152 számát kell hívni, ha valaki nem tud bemenni az ügyeletre, de nem Bicskén veszik fel, hanem egy távoli központban, és alapos kikérdezés után küldik ki az ügyeletet Bicskéről. Nekünk pozitív tapasztalatunk volt, gyorsan kijöttek, kedvesek voltak, mentős egyenruhát viseltek. Egyikük fiatal orvosnak tűnt, de lehet hogy mentőtiszt volt. Nem ez a lényeg, A 104-es telefonszám megtévesztő. Köszönöm "

A kérdés tisztázása érdekében az Országos Mentőszolgálathoz fordultunk. Győrfi Pál szóvivő, kommunikációs vezető  részletes válasza megérkezett. 

"Tisztelt Szerkesztő Úr!

 

A 2015. évi CXXIII. törvény 22.§ (6) bekezdése alapján a miniszter közleményben teszi közzé azokat az ellátási területeket, amelyekben a közzétételt követő 30. naptól kezdődően a feladatot az Országos Mentőszolgálat látja el. A vármegyék belépésének pontos idejét a technikai, személyi feltételekre vonatkozó változók módosíthatják, az időpontot a fentiekben jelzett közlemény fogja meghatározni. Fejér vármegyében a tervek szerint 2024. február 1-jén kerül sor az egységes ügyeleti rendszer indítására. Az egységes alapellátási ügyeleti rendszer felépítését és működését tartalmazó koncepció gondos előkészítő munka alapján, számos tényező figyelembevételével, alapos elemzésekre támaszkodva készült el . A változás célja, hogy a betegek a jövőben magasabb színvonalú, minőség biztosított ellátást kapjanak Fejér vármegye valamennyi településen. Az ügyeleti ellátáshoz való könnyebb hozzáférést a Fejér vármegyében is bevezetésre kerülő egységes 1830-as telefonszám is biztosítja (vészhelyzet esetén továbbra is a 112-t kell hívni). Valamennyi ügyeleti telephely úgynevezett vegyes ügyeletként fog működni, vagyis nem csak felnőttek hanem gyermekek is ellátást kapnak. Az előkészületek megkezdődtek, a személyi és tárgyi feltételek az indulás időpontjára biztosítottak lesznek. A részletekről az érintett önkormányzatokat, háziorvosokat és a lakosságot is tájékoztatni fogjuk.  Az új egységes alapellátási ügyeleti rendszer Fejér vármegyei bevezetéséig az eddigi ügyeleti elérhetőségek továbbra is működnek.

 Február elsejétől elsőként Hajdú-Bihar vármegyében élesedett az új ügyelet, majd Szabolcs-Szatmár-Bereg, Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén, Komárom-Esztergom, Békés, Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém, Heves, Tolna, Csongrád-Csanád, Zala, Somogy, Bács-Kiskun, Nógrád, Vas vármegye is csatlakozott. Az eddigi tapasztalatok és a több mint 220 ezer ügyeleti ellátásban részesített beteg visszajelzései alátámasztják, hogy az egységes rendszer jól működik és minden rászorulónak a legmegfelelőbb ellátást biztosítja. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Fejér vármegye, Bicske lakói is hasonlóan elégedettek legyenek.

.

 

Üdvözlettel,

 

Győrfi Pál

kommunikációs és pr vezető

Országos Mentőszolgálat

1055 Budapest, Markó utca 22."

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása