Minőség a közutakon

2007.07.22. 10:22

Az Országos Közúti Adatbank felmérése alapján a bicskei és a környéki közutak nem éppen a legjobb minőségűek. A Magyar Közút Állami Köz-útkezelő Fejlesztő Műszaki és Információs Kht. Fejér megyei igazgatósága adatai szerint ez valamivel több mint 32 kilométernyi utat jelent, amelybe beletartozik a többi között a Budapest-Tatabánya közötti elsőrendű főút, a Biatorbágyot Tatabányával összekötő út, a Bicskét Piliscsabával összekötő út, valamint a Csabdi és Vastélypuszta közötti szakasz, Bicske egyik bekötőútja és a vasútállomási út.

Az egyenetlenségek, a teherbírás és a nyomvályú mélység ugyan még nem olyan vészesek, nem úgy az utakra jutó, már több éve csökkenő, vagy néha el is maradó felújítási forráshiány, amelynek köszönhetően csak tovább romlik az utak állapota.

A közutak fejlesztéséért felelős társaság tervei szerint a Biatorbágyot Tatabányával összekötő utat, valamint Bicske vasúti útját, s a bekötőút burkolatát kell minél előbb felújítani. De hogy mikor? Arra nem lehet tudni a választ. Az 1-es főút az egyik legjobb minőségű, állapították meg a szakemberek, noha több mint 8500 jármű halad át rajta naponta. Noha ez soknak tűnik, mégis az egyik legkisebb forgalmú az egyszámjegyű utak közt az országban.

A közelmúlt fejlesztései közül az egyik legfontosabbnak az 1-es főközlekedési út körforgalmi csomópontjának megépítése, valamint az ugyanitt beüzemelt forgalom-irányító lámpák elhelyezése bizonyult.

Forrás: fmh.hu 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása