Az egészségügyi miniszter hozzátette: a csákvári önkormányzat, a helyi egészségház, valamint az Országos Mentőszolgálat közötti együttműködés keretében felépült mentőállomás számottevően javítja a helységben és a környékbeli településeken élők biztonságát.

A Nemzeti Fejlesztési Terv keretében folytatódik a mentőállomás-hálózat bővítése. Az idén tíz, jövőre 25 új mentőállomás épül, s 2010-re az ország valamennyi településére 15 percen belül elérhet a mentő - mondta Göndöcs Zsigmond, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

Herczog Edit, európai parlamenti képviselő azt hangsúlyozta, hogy az Európai Unió minden polgárának egyenlő jogokat kell élveznie, s ez az alapelv érvényes a mentőellátásra is.
A 314 négyzetméter alapterületű csákvári mentőállomás felépítése 65 millió forintba került. A szolgálatot egy vadonatúj, 24 órás mentőkocsival kezdte meg. A szükséges személyzetet a bicskei, illetve a székesfehérvári mentőállomásról átcsoportosítással biztosították.

A tervek szerint - amennyiben egy esetleges létszámbővítés lehetőséget ad rá - szolgálatba állítanak egy, a munkanapokon 12 órás szolgálatot teljesítő mentőautót is.

A térségben nagy szükség volt a mentőállomásra, az 5.200 lelkes nagyközségben ugyanis jelentős az átmenő- és a turistaforgalom.

Forrás: HírExtra

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása