A polgármester a mentőállomáson "postafordultával" lezajlott átadáson azt mondta, hogy a téli gumi egy rohamkocsira mindenképpen kell: "...akár engem visznek, akár mást". Az Országos Mentőszolgálat hiánya 2007-ben 4 milliárd forint. Ezt a hiányt a mentőállomások egész évben érzik, de a legjobban év végén, amikor elfogy a pénzük. A dolgozók keresete alacsony és létszámstoppot rendelt el a kormány. A város által vásárolt Michelin Matador téli gumi felszereléssel együtt 100 ezer forintba került. A téli gumi meglétének mind az M1-es autópályán, mind a város mellett fekvő szőlőhegyeken is jelentősége van, de hóban-fagyban még a belterületi emelkedőn száguldva is. A mentőállomás másik esetkocsiján szintén nem futotta téli gumira. A Bicskei Élet című lapban megjelent, hogy az még hiányzik. Ezt olvasták olyan helyi erők is, mint például a motoros galeri tagjai. Talán húszan tartoznak a maghoz, akik arra jutottak, hogy ők bizony majd megveszik a téli gumit a másik mentőre. A motorosok sajátságos önvédelmi reflexe ez, amely Fejér megye egyharmadát is szolgálja - mondták a bicskeiek - akik szép és szomorú törtenétként értékelik a helyi erők gesztusát. Január 20-án vasárnap délután 14 órakor motorral vonul néhány motoros a mentőállomásra, ahol egy Ural márkájú motor oldalkocsijában viszik a mentőkhöz a négy téli gumit.

A gyorsreagálású hadtestként működő bicskei mentők másik terve az, hogy megfelelő ajánlatot és elegendő pénzt szerezzenek egy kézi vezérlésű gördülő kapu elkészítéséhez, amely szintén a munkavégzésüket, vagyis minden embert szolgálna.

Izing Antal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása