A közelmúltban végleges döntés született arról, hogy az anyavállalat a bicskei Schmitz Cargobull Magyarország Kft.-nél alakítja ki kelet-közép-európai oktatási központját. Ezzel párhuzamosan kapacitásbővítő fejlesztésekre is sor kerül, többek között megduplázzák a logisztikai központ alapterületét és bővítik az üzemet, sőt a szervizközpontot is.

Emese Moehring, a Cargobull marketingigazgatója elmondta: a magyarországi fejlesztések is azt szolgálják, hogy 2010-ig 40 százalékos piaci részesedést érjenek el Európában. A többek között dobozos és ponyvás járműveket, valamint konténerszállító alvázakat gyártó Schmitz jövő évi üzleti tervében 65 ezer jármű és 2 milliárd eurós árbevétel szerepel.

A Schmitz Cargobull - amely 2002-ben hozta létre első magyar cégét - több mint négyezer dolgozót foglalkoztat, a két németországi és a magyarországi üzemen kívül gyártóbázist működtet az angliai Durhamben, valamint a spanyolországi Zaragozában is. Az anyavállalat 2005-ben jelentette be, hogy a kereskedelmi tevékenység után, az egyre nagyobb térségbeli kereslet miatt, gyártást, elsősorban pótkocsi-összeszerelést és alkatrész-előállítást hoz Magyarországra, számol be a Napi Gazdaság.

Forrás: mfor.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása