Rosszulléthez, életmentéshez riasztották a mentőket hétfő délután Bicskére. A bejelentéstől számított 5 perc múlva a helyszínre érkező mentőkocsit ütésekkel, rúgásokkal, szidalmazva fogadták, áll az Országos Mentőszolgálat közleményében.

A mentők testi épségüket kockáztatva tudták csak megközelíteni a beteget, akit mintegy 40 percig próbáltak újraéleszteni, sajnos sikertelenül.

A támadásban a mentőgépkocsi lámpája megsérült, más kár a csodával határos módon nem keletkezett. A mentőket ért támadás ügyében rendőri eljárás indult.

Az Észak-magyarországi Mentőszolgálat által végzett felmérés szerint egy év alatt a több mint 160 ezer mentésből 37-szer érte agresszió a mentősöket. A Népszabadság beszámolója szerint a konfliktusokat gyakran az váltja ki, hogy a bejelentők a kiérkezési időt találják túl hosszúnak vagy a diszpécser stílusát érzik arrogánsnak.

Forrás: Index

További források a témához kapcsolódóan:

Mentősökre támadtak Bicskén - a rendőrség nem indít eljárás - Inforádió
Megemlékezések országszerte a roma holokauszt évfordulóján - DunaTV
Ütötték a mentősöket? - Fejér Megyei Hírlap
Megverték, megrugdosták a mentősöket - Hírszerző
Veszélyben a mentősök: ütötték, rúgták, szidták őket - MTV Híradó
Rátámadtak a mentősökre Bicskén - Magyar Rádió
Mégsem támadtak mentősökre Bicskén? - Hír6

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása