Termelőktől vásárol a CBA

2008.08.15. 13:26

Az együttműködés hazai gazdáknak, termelőknek nyújt lehetőséget arra, hogy áruik, amelyekkel nem tudnak a nagy áruházakban megjelenni, a magyar üzletláncon keresztül eljussanak a fogyasztókhoz - hangsúlyozta az aláírás alkalmából a MAGOSZ elnöke.

A keret-megállapodás egy hosszú távú együttműködés első lépése. Megkötése azért jelentős, mert a piaci versenyben a gazdák és a nemzetközi vállalatok csak akkor tudnak versenyképesek lenni, ha összefognak - mondta Jakab István.

A MAGOSZ elnöke elmondta: a cél az, hogy a kisebb gazdálkodók - az együttműködés által nyújtott garancia keretében - értékesíteni tudják áruikat, s a CBA üzletláncon keresztül eljuttassák az európai piacokra is. A mintegy negyvenezerféle árucikket - zömében élelmiszert - forgalmazó bolthálózat elsősorban a kis- és középvállalkozások, őstermelők számára igyekszik értékesítési lehetőséget nyújtani. A megvásárolt termékek árát az őstermelőknek azonnal, a beszállítóknak harminc napos határidőn belül kifizetik.

A hazai tulajdonú üzletlánc egyébként már megtette az első lépéseket: minden szükséges technikai feltétel biztosításával lehetővé teszi például, hogy a gazdák közvetlenül értékesítsék a teljes tejet. (A teljes tej olyan tej, amelynek zsírtartalma a fejési fázis után változatlan.)

Az 1992-ben tizenhét kereskedelmi egységgel létrejött, jelenleg több mint háromezer egységet működtető CBA általános vezérigazgatója, Malasics András elmondta: növeli az együttműködés nyújtotta lehetőségeket, hogy az üzletlánc a következő években további kétszáz üzlet nyitását tervezi. A kereskedelmi lánc az elmúlt években nemcsak Magyarországon fejlesztette üzlethálózatát, jelenleg már nyolc közép-európai országban van jelen. A CBA harmincötezer dolgozót foglalkoztat és tavaly ötszázhuszonötmilliárd forint forgalmat bonyolított.

Forrás: Vállalkozói negyed 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása