Információink szerint megegyezés zajlik a háttérben a város jelenlegi jegyzőjével, Molnár Juliannával, valamint Bölcskey Károly alpolgármesterrel a lemondásukkal, illetve maradásukkal kapcsolatban. Tessely Zoltán (Fidesz) polgármester kérdésünkre, tud-e a jegyző távozásával kapcsolatos hírekről, azt válaszolta: nem. Azt azért hozzátette, hogy felmerültek bizonyos jogszerűtlenségek, de erről többet nem árult el.

Lapunk megkereste a jelenleg betegállományban lévő Molnár Julianna jegyzőt is, aki a legutóbbi testületi ülésen nem vett részt. A jegyző azt mondta:
- Nagyon sok munka van mögöttem, igencsak elfáradtam. Nem tervezem a lemondásomat, de ez még sok mindenen múlik.

A háttérben zajló események az alpolgármesterről is szólnak. Bölcskey Károlyt még a néhai polgármester, Szántó János jelölte a posztra, ám Tessely megválasztásával az ő helye is kérdésessé vált. Sajnos őt nem sikerült elérnünk, de a polgármester azt mondta, Bölcskey már jelezte lemondását, így az új vezetőnek lehetőséget adva arra, ő jelöljön valakit maga mellé.

Ha lemond - tudtuk meg -, Tessely elfogadja döntését, ami - tette hozzá a polgármester - nem jelenti azt, hogy ne lehetne újra jelölni. Lapunk úgy tudja, már van konkrét jelölt, az MSZP soraiból, azért, hogy a baloldal is delegálhasson vezetőt a testület élére (elég, ha az MSZP-s Szántó polgármesterre és a jobboldali Bölcskey alpolgármesterre gondolunk). De amikor a lehetséges képviselő nevét említettük, Tessely azt válaszolta, hogy konkrét személyekről még nem szeretne nyilatkozni.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása