Jobbik Bicskén

2008.12.09. 22:07

- Régóta terveztük mi, a politikából kiábrándult, jobbos érzelmű bicskei fiatalok, a bicskei Jobbik létrehozását. A mai magyar politikának nincs hitele - mondta az elnök -, és ebben mi magyarok, többségében egyetértünk. Ez az oka annak is, hogy a Jobbik szervezetek gombamódra szaporodnak az országban.
- Mit tehetnek a politikai hitelválság ellen?
- Alternatívát szeretnénk megismertetni és bizonyos tényeket országos és helyi szinten, ami azért sem könnyű feladat, mert a média elhallgatja a Jobbikot. Bicskén újságot is tervezünk.
- Az önkormányzati választásokon indítanak valakit?
- Egyelőre nincs olyan jelöltünk, akit szívünk szerint támogatnánk képviselőnek, polgármesternek.
- A polgármesterről született állásfoglalás?
- Mindannyian őt támogattuk szavazatainkkal szeptember végén.
- Később is őt támogatják?
- Ez a munkájától és a későbbi tárgyalásainktól függ.
- Közelebbi bicskei terveik?
- Lakossági fórumot hívunk össze 2009. elején. Bemutatkozunk és minden velünk rokonszenvezőt magunk közé fogadunk.
- Bélépési korhatár?
- Nincs.
- Miért kell a Jobbik Bicskén?
- Hiányoljuk a közösségek létét.
- Vannak közösségek.
- Olyan közösséget szeretnénk, ahol velünk együtt gondolkodó, egyívású emberek lehetünk együtt. Ennek megteremtését tartjuk legfontosabb feladatunknak. Jól szervezett magyar közösségek kellenek Magyarországon, amelyek tudnak védekezni a gazdasági, társadalmi és politikai kihívásokkal szemben. A Jobbik Magyarországért Mozgalom-Pártnak ez fontos. Fő célunk, hogy a magyarság a magyarnak fontos legyen. Aki Erdélybe, Kárpátaljára, Felvidékre vagy a Vajdaságba érkezik, azt látja: az ottani magyarságnak sokkal nehezebb dolga van, mégis jobban kialakult a nemzettudatuk.
Egy magyar az életben nem előjogot akar a szülőföldjén. Hanem esélyegyenlőséget a saját hazájában. Magyarország a magyaroké - szerintünk is. Csak így tud a nemzet abból a nyomorból felemelkedni, amely a gondolkodásában és zsebében van. A profit ne menjen ki az országból. Ezt most szó szerint és képletesen is értem. A szakmát és diplomákat szerzett fiataloknak ne kelljen innen elmennie, azzal a tudással, amit itt szerzett meg. Csak azért ne kelljen ifjan elvándorolnia, hogy a saját életét el tudja valahogy kezdeni Bicskén vagy akárhol az országban. Talán minden második középiskolás távozáson gondolkodik, főleg azok, akiknek nincs családi-anyagi hátterük. Itt tartunk. Ha rendben mennének a dolgok - mondta egyik társunk -, nem lenne kedve még a helyi politizáláshoz sem. Mert nem kenyere. De három gyerek apjaként muszáj tennie valamit. Itt akar élni. Nem akar az országból elmenni. Még akkor sem, ha egyesek szerint "el lehet menni". De az nem jó, hogy egyik napról a másikra kell élnünk, látástól mikulásig dolgozva, a romló közbiztonságban, amelynek szintén gazdasági és társadalmi okai vannak. Most persze, kérdezhetné, hogy mit akarunk tenni ezért és hogyan. De az említtett Jobbik bemutatkozó fórumon 2009. elején szívesen elmondjuk és várjuk minden bicskei régióban élő gondolatait.

A pontos időpontról és helyszínről egész Bicske tudni fog - mondta a bicskei Jobbik vezetője.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása