Az épület felújításának tervezése és az engedélyeztetési eljárás november közepén befejeződött, a bíróságot ideiglenes helyszínre költöztették át – mondta el a Fejér Megyei Bíróság elnöke. Soós Gyula hozzátette: a munkálatok – falazással és új helyiségek kialakításával – január elején kezdődnek, és a megújult törvényházat a tervek szerint 2009 decemberében adják át.

A felújítás során tanúszobát is kialakítanak, lesz őrizetesváró, az épület első és hátsó részén pedig megépül egy zárt beléptetőrendszer. A bírósági dolgozók a földszinten és az első emeleteken dolgoznak majd; a városi ügyészség irodáit a bíróságtól elkülönítetten, szintén az első emeleten alakítják ki. Az ingatlan 1908-ban épült, állami tulajdonban van. Felújítása azért vált szükségessé, mert az épület a statikai vizsgálatok szerint folyamatosan süllyed. A bíróság a Bicskén és vonzáskörzetében élő harmincezer ember peres és nem peres ügyeit látja el.

Forrás: Magyar Nemzet Online

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása