- Mi rendőrök éppen azért figyelünk rájuk, mert magukra maradt emberek is élnek közöttük - hangsúlyozta dr. Bazsó László bicskei rendőrkapitány a Bicskei Életnek.

A kapitányság 3-5 nehezen mozgó, önellátásra nehezen képes, egyedülálló idős emberről tud Bicskén. Napjainkban egyetlen hajléktalan férfiember ismert Bicskén, keresztneve Gy., akit egy cég beengedett melléképületébe.

A rendőrök immáron megszólítják a rászorulókat 15 településen, ajtajukon bekopogva, de azt, hogy a házukon füstöl-e a kémény, egész télen figyelni fogják a bicskei rendőrök szolgálatukban, hiszen a kémény füstje életjel - kis költői túlzással élve.

Novembertől január elejéig 62 embert ért Magyarországon fagyhalál. Bicskén nem történt ilyen. A rendőrök célja lett immáron az is, hogy ne is történjen. Ezt a bicskeiek többsége köszönettel fogadja, mert a rendőrök baj esetén hivatalból értesítik a krízis központokat. Mint ismert, a bicskei szőlőhegyeken, főleg a Galagonyáson élnek Bicskére még nem is bejelentett, fővárosból elköltözött emberek, sok esetben egyedül.

A kapitány hangsúlyozta, hogy Bicskén sok jóakaratú ember még azt is nagyon jól tudja, hogy a saját utcájában kik a veszélyeztetett, nehéz sorsú emberek, akikre ők minden érdek nélkül, emberi tisztességből figyelnek. A rendőrség igyekezete hallatán egy bicskei hölgy arról beszélt, hogy utcájában két magányos, idős ember él. Az egyiket naponta látogatja családja. A másik néni mozgását télen-nyáron szemlélik szembeszomszédként. Látják, amikor fát vág az udvarán, de bármikor érheti az embert baleset, ezért ha nem látják a házából kijönni, akkor átmennek a szomszédba és rákérdeznek hogylétére.

A rendőrkapitány elmondta, ha rászoruló emberről tud valaki, a kapitányság ügyeletén átveheti a krízis központok elérhetőségét és ezekben az ügyekben hívhatják a rendőrség 107-es és 112-es telefonszámát, ahonnan Bicskére kapcsolják a hívót.

A kapitány erről a munkáról a bicskei egyházak vezetőit is értesíteni fogja, akik szintén ténykednek karitatív ügyekben és hirdetéseikben a rendőrök szocális tevékenységéről is szólhatnak a gyülekezetnek az együttműködés és összefogás reményében.

Forrás: Bicskei Élet , Izing Antal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása