A főbejárat zárva, a menekültek a körülkerített templomban vannak: ez a kép fogadja a budapesti Szent István-bazilikánál az arra járókat. Az épületbe 30 menekült zárkózott be, kifeszítettek egy transzparenst is, melynek szövege eddig nem vált ismertté.

A Szent István-bazilikában tartózkodó menekült csoport tagjai közül 6 gyermek, 9 nő és 15 férfi. A nyírbátori, debreceni és bicskei menekülttáborból verbuválódott csoportban csecsemőktől az ötévesig igen kicsi gyermekek is vannak. A csoport tagjai között van az a férfi, aki tiltakozásul egy ízben már villanypóznára is felmászott a menekülttáborban.

A rendőrök 3 mikrobusszal érkeztek, melyből kettő üres, valószínűleg a menekültek esetleges elszállítására készülve; a csoport tagjai a jelek szerint egyelőre nem szándékozzák elhagyni az épületet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása