A fiatal tolvaj a plébániára érkezett és annak étkezőjébe lépett be. Tóth Tamás atya nem volt otthon, viszont édesanyja és munkatársa a plébánia takarításán dolgozott a fia életét segítve, az épület más helyiségeiben. Amikor a tolvaj a konyhába lépett, ott nem látott senkit. A tolvaj kis női válltáskát pillantott meg, amelybe azonnal belenyúlt, kivette belőle a pénztárcát és zsebre tette. A pénztárcában Tamás anyukájának a munkahelyétől nemrégiben átvett fizetése volt kb. százezer forint összegben. Okmányait nem abban a tárcában tartotta. Pár pillanat múlva érkezett a konyhába Tamás édesanyja. Aranka megkérdezte a fiatalt, hogy miben segíthet, mire ő azt felelte, hogy Tamás atyával szeretne beszélni. Az édesanya elmondta, hogy a fia éppen ökumenikus istentiszteleten vesz részt, ezért később keresse. A tolvaj elment. Az édesanya azonnal megnézte táskáját, amelyben már nem volt benne pénztárcája. A hölgy a tolvaj után sietett, de az felszívódott.

Feljelentést tettek a rendőrségen, a rendőrök a keresés után a pontos személyleírás alapján rajzot készítettek a bűnözőről.

A lopásról értesülő munkatársunk vasárnapi nagymise után kérdezte meg Tamás atyát arról, hogy az esetről írhat-e. Tamás a bizalmát kifejezve megköszönte a szándékot és azt is elmondta, hogy az elkövetőről készült rajzot is megpróbálja megszerezni, hogy közzéteshessük. Amint ez sikerült, a helyi nyilvánosság minden fórumán közölni fogjuk a kézrekerítés reményében.

A sértett jelenlétében és elmondott személyleírása alapján készült fantomképet dr. Bazsó László rendőrkapitány adta át a helyi nyilvánosságnak. A fantomképek alján látható százalék azt jelenti, hogy a személyleíró szerint mennyire sikerült a rajz.

Munkatársunk rendőrségtől megkapta a személyleírást is. Az elkövető 18-20 év körüli, vékony, de nem sovány testalkatú, kb. 165 cm magas, tüske, de nem zselézett, sötét hajú, kerek fejű, sötét szemű. Ékszert, órát látszólag nem viselt, szemüvege, szakálla, borostája, bajusza nem volt. A fülei normál méretűek és az orra is megszokott. A bőre fehér volt, és aránylag ápolt, kifejezetten szimpatikus. Az arcán sérülés, anyajegy más egyéb jellegzetes nem látszódott. Feltűnő volt viszont, hogy a fogsorából, a jobb felső részről egy szemfoga hiányzott. Amikor beszélt ez látszódott. A beszéde teljesen normális, sem tájszólása, sem jellegzetes szóhasználata nem volt. Teljesen nyugodtan beszélt, nem jött zavarba. A tanú szerint felül sima, postás zöld színű, szürke csíkos gallérú, alul gumis, derékig érő, műszálas kabátot viselt. A sértett feliratot nem látott a kabáton, valamint azt sem, hogy a kabát alatt mi volt és a kezét sem tudta megfigyelni. Ruhazátan kívül látszó tetoválást, gyűrűt viszont biztos, hogy nem viselt. A sértett elmondta, hogy azt nem látta, hogy milyen nadrágban és cipőben volt az elkövető.

Izing Antal, Bicskei Élet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása