Dancsi Gyula Vöröskereszt titkár, a megszűnt, de a világhálón hírportálként működő BKTV szerkesztője, felajánlotta a Nagy Károly Városi Könyvtárnak az 1994-2004 között rögzített és adásba került műsorok kazettáit.

A BKTV 10 éves anyaga helytörténeti kincs. Kiemelést - éppen a könyvtáros Gazsiné Estélyi Katalin (1952-2002), emlékezetes portréfilmjei érdemelnek. Többek közt Börcs János, Horváth János "Szivar", Tabódy István, Béres József, Horváth Péter és Kutrik József interjúk.

A filmekről a tervek szerint 10 év után az Olvasók másolatot kaphatnak a könyvtár munkatársaitól, a könyvtárban addig is megnézheti azokat minden érdeklődő. Bicskeiek Bicskén Bicskéről is beszélgettek benne. Adás után az emberek között kedvelt téma volt ez a sajátságos "mozi".

A 2004-2007 között műsorba került filmekkel kapcsolatban jogvita áll fenn. Mint Dancsi Gyulától megtudtuk, a Bicskei TV kuratóriuma 1 millió forintos fizetési meghagyást küldött Dancsinak, mert nem adta át a Bicskei TV kuratóriumának a 2004-2007 közötti műsorok kazettáit. A szerkesztő a Városi Bíróságon ellentmondott a fizetési meghagyásnak, amelyben az áll, hogy a tévé kuratóriuma nem írta elő az archívum készítését és nem is biztosított hozzá pénzt. Ezt viszont a kuratórium minden bizonnyal vitatja. A jogvita részleteiről az ügy lezárulása után számolunk be.

Izing Antal

(Az írás kapcsán olyan visszhangokról értesültünk, miszerint nem hallgattaték meg az ügyben értintett másik fél, vagyis a Kuratórium. Ezúton közöljük, hogy Izing Antal megkeresésére Mohainé Fejes Ágnes kuratóriumi elnök elzárkózott a nyilatkozat elől, Jóna Dávid kuratóriumi tag pedig e-mailben úgy fogalmazott: "méltatlannak találja a közeget" véleménye számára. - a szerk.)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása