Négy darab magyar szó

2009.03.02. 18:35

Kelemen András országgyűlési képviselővel készült hatalmas terjedelmű és csekély hírértékű interjú mellékmondatáról olvasói levélben mondom el véleményem, mert társadalmi munkában dolgozom a Bicskei Életnek.

Ebben az interjúban a képviselő így nyilatkozik Szántó János polgármesterről:

"az elhunyt polgármester (...) ellenségként kezelt és ahol tudott, akadályozta a munkámat."

Ezután újságírói kérdés íródik, amelyben a Bicskei Élet munkatársa nem kér a képviselő kijelentésére dokumentatív alátámasztást. Nem is vitatja a megjegyzést, még azt sem kérdezi meg, hogy ebben a rossz munkakapcsolatban Kelemen András nem hibázott-e. Mert a vásár mindig kettőn áll. Az interjúból nem derül ki, hogy Kelemen András képviselő mit tett Bicskéért. A főszerkesztő nem kérdez rá. Pedig sokan kíváncsiak vagyunk erre.

A vádaskodó mondatot városunk lapjában nem lett volna szabad leírni. Miért? Mert erre Szántó János ismert okból már nem tud reagálni.

És azért sem, mert lapunk Bicskén jelenik meg, ahol bizony még gyászévét éli a 9 hónapja meghalt polgármester családja. Ezt a Bicskei Élet szerkesztőjének tudnia kellett volna. Figyelembe venni ezt az igen fontos tényt! Mert emberek vagyunk. Ilyenek, olyanok, de emberek. Szántó János politikus kollégájától, Kelemen András képviselőtől is elvárható lett volna a már nem élő munkatársa emlékének tisztelete. Még abban az esetben is, ha a mondata igaz. Sportszerűbb, illőbb mondatot kellett volna közölnünk vagy semmit. "Moderálnunk" kellett volna. Például így: "nem tartottam kielégítőnek együttműködésünket." Négy darab nagyon magyar szó.

Bicske lapját nem valamelyik pártpénztárból, hanem a Bicskén élők adóforintjaiból adják ki. Eddig se kellett, ezután sem kell pártlappá válnunk.

Bicskei lapnak kell maradnunk.

Minden mondatban.

Izing Antal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása