Kedden új járőr- és ügyintézői gépjárműveket kapott a rendőrség. Az új flotta keretében 2000 jármű beszerzésére nyílt lehetőség, amelyek a korábban bevált bérleti konstrukcióhoz hasonlóan 36 hónapig bérelhetők. Az előző konstrukcióval szemben már nem 90.000, hanem maximum 120.000 km-ig engedélyezett a járőr-gépkocsik futásteljesítése. A rendőrség két gépjárműtípusra kötött szerződést, amely 1500 db Ford Focus 1.6 kombi gépjárműnek, mint hagyományos, megkülönböztető jelzéssel és rendőrségi azonosító elemekkel ellátott járőrautónak, és 500 db Opel Astra H 1.6 Essencia ötajtós – elsősorban az ügyintézői valamint a bűnügyi munkát segítő – személygépkocsinak a rendszerbe állítását jelenti.

Fejér megyében 17 „csíkos autó” kerül lecserélésre az új kontingensből. Közterületi támogatók, közlekedési és közterületi szolgálatot ellátó járőrök, baleset helyszínelők, körzeti megbízottak munkáját segítik a jövőben. Az új autókból kettő kerül az M6, M7-es autópályára, ötöt a Székesfehérvári Rendőrkapitányság, hármat Dunaújváros, kettőt Gárdony, egyet-egy Bicske és Mór illetékességi területén látják viszont az úton lévők. A főkapitányság használatában egy marad és két járművel tartalék képzésére is nyílik lehetőség. A megyébe már az elmúlt héten megérkeztek a szolgálati jelleggel nem bíró „civil” Opel Astrák. Az új járművek három éves Lacettik és Ford Fiesták helyett állnak csatasorba. Főként bűnügyi területen hasznosulnak az 1.6-os Essenciák.

Forrás: fmh.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása