Pócalja, Hegyikastély, Tatai út: főként ezek a területeket tisztítottuk meg közösen, összefogva.

Reggel 10 óra, találkozó a Pócalján. Sokan gyűltünk itt össze.

Úgy 20 felnőtt, és mégtöbb, (meglepően sok) gyerek vett részt a szemétszedésen. Nem gondoltam volna, hogy ilyen sok embert érdekel a gyermekek jövője. A természetnek vannak csodái, s úgy látszik csodálói is.

"Lassan összerakunk egy teljes autót!" Hangzott el a mondat egy lelkes szemétszedőtől. Igaza is volt. Gumikerekek rengetege, akkumlátor, motorháztető... De nem csak autóalkatrészek, hanem szinte minden, minden volt. Akinek nagyon sietős a dolga, angol WC-n is elintézheti a természetben, hiszen még WC kagylót is találtunk, kettőt. Ruhakészletek, építőipari törmelékek, sitt.

Bár a szemét sok volt, igen hamar, 2-3 óra alatt végeztünk.

A kemény szemétszedés után Imre bá' finom gulyáslevesét kanalazva új erőre kaptunk. A gyerekek, köztük én is, nem autóval, hanem biciklivel érkeztünk. Kihasználva a jó időt, kész rally versenyt rendeztünk. Föl a dombra, le a dombról...

Tartozunk a természetnek. Tartozunk mi fűnek, fának. S ezt a tartozást mi bicskeiek elkezdtük törleszteni.

A természet nevében szeretném megköszönni a segítséget. Azoknak is, akik nem vettek részt. Hiszen ha testileg nem is, de lelkileg bizonyára tiszta erejükből segítettek.

Izing Máté, Szent László Általános Iskola



Fotó: Izing Máté

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása