Aki a Budapest Gate golffalu bejáratát keresi, nehezen tévesztheti el: hatalmas, impozáns kapu jelzi a belépni szándékozónak, hogy hová is érkezett. Az építménynek kettős funkciója van: egyrészt a beruházást jelképező promóciós feladatot látja el, másrészt az építési terület ellenőrzött megközelítését is szolgálja. A Budapest Gate persze az építményhez szükséges hatósági engedélyeket beszerezte, ám magát az épületet már nem a saját területén húzta fel, hanem az önkormányzatén. Vajon miért volt erre szükség? - vetődik fel a kérdés, hiszen valamivel beljebb már nem lenne szükség arra, hogy évente 1 millió 265 ezer forint plusz áfa bérleti díjat fizessen az önkormányzatnak. Idén a bérleti szerződést további két évre meghosszabbították, a bérleti díjat pedig több mint másfél millió forint plusz áfá-ra emelték.

- A terület beépíthetősége kérdéses stádiumban volt még abban az időben - magyarázta Kövesdi Marcell, a beruházó kommunikációs munkatársa. - Ezért gondoltuk, hogy szerencsésebb lenne, ha béreljük a területet az önkormányzattól, s arra építünk egy kaput.

A beruházó képviselője azt is elmondta: még véletlenül sem akartak elkövetni semmilyen kihágást a saját területükön, ezért is döntöttek a bérleti díj mellett.

Forrás: fmh.hu 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása