Bicskei Búcsú, de hol?

2009.04.27. 22:52

Sokak örömére és legalább ennyi bicskei tiltakozása ellenére, néhány éve a Kossuth téren, a város közepén rendezik meg a Bicskei Búcsút. A gondot elsősorban az jelenti, hogy az eseményt megelőző héten szinte lehetetlenné válik a város központjában a közlekedés. Az idén azonban más probléma is van a helyszínnel.

A hagyományoknak megfelelően, minden évben, Pünkösd után egy héttel kerül sor a Bicskei Búcsúra. Ez az idén június 7-ére esik, ami megegyezik az Európai Unió Parlamenti képviselőinek választásával. A Választási Iroda, amely 16 település választási bizottságait szolgálja ki, a Kossuth téren, a Polgármesteri Hivatalban fog most is működni. Elterjedt a városban, hogy emiatt a hagyományos búcsú elmarad, vagy más időpontban lesz megtartva.

A bktvweb megkereste az ügyben a város aljegyzőjét - aki egyben a Választási Iroda vezetője is - hogy mi az igazság a hírből? Vakánné Petrovics Ildikó elmondta, szó nincs a búcsú elhalasztásáról, viszont mivel a rendezvény miatt a Kossuth teret teljes egészében le kellene zárni, lehetetlenné válna az iroda törvényes, akadálymentes működtetése. Ezért javasolta bizottsági ülésen, hogy keressen a képviselő-testület más helyszínt a búcsú megtartására. A kérdésben a város képviselő-testülete április 28-i ülésén hoz majd döntést.

Forrás: bktvweb – D. Gy.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása